Tipul bucătăriei:
Rajasthani miel curry (laal maas)
- servește 6
- Uşor
O excursie la Udaipur în Rajasthan a fost cu adevărat specială întâlnind localnici din regiune și descoperind această rețetă stelară pentru un laas tradițional maas – un curry de miel gătit lent cu măduvă osoasă, ardei iute și condimente
Încercați acest curry de miel Rajasthani, apoi verificați rețetele noastre bhuna de miel, dhansak de miel, keema de oaie și mai multe rețete de curry de miel.
Ingrediente
- usturoi 8 cuișoare, tocate aproximativ
- ghimbir Bucată de 5cm, tocată aproximativ
- umăr de miel 750g, exces de grăsime tăiat, tăiat în bucăți de mușcătură (vezi notele bucătarului)
- pudră de ardei iute din Kashmiri sau pudră de ardei iute ușor 1½ linguriță, (vezi notele bucătarului)
- ardei iute uscat din Kashmir 10, înmuiat în 400 ml apă caldă (vezi notele bucătarului)
- ulei vegetal 8 linguri
- ceapă 4, feliate subțire
- chapattis sau naans a servi
LAAL MAAS
- ghee 3 linguri
- ardei iute uscat roșu din Kashmiri 3
- foi de dafin 3
- ghimbir Bucată de 2cm, tăiată în bucăți
- piure de tomate 1 lingură
- stoc de miel sau apă 600 ml
- garam masala ½ linguriță
- coriandru tocat, pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă usturoiul, ghimbirul și 2-3 linguri de apă pentru a obține o pastă netedă. Puneți 1 lingură într-un castron mare de amestecat cu mielul și pudra de ardei iute. Se amestecă și se lasă la marinat 2-3 ore sau peste noapte.
-
Pasul 2
Se amestecă ardeii iute întregi într-o pastă cu 3 linguri din lichidul de înmuiere.
-
Pasul 3
Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se prajesc ceapa timp de 45-50 de minute amestecand des, pana ce ceapa se rumeneste uniform. Se scurg într-o sită și se lasă deoparte.
-
Pasul 4
Încălziți ghee-ul într-o tigaie mare, mare, la foc mediu. Se prăjesc întregul ardei iute uscat și frunzele de dafin pentru câteva secunde, apoi se adaugă ceapa gătită și se amestecă un minut. Adăugați mielul și gătiți timp de 6-8 minute, amestecând bine și răzuind fundul tăvii în timp ce mergeți. Adăugați fărâmițele de ghimbir și pasta de usturoi-ghimbir rămasă, împreună cu pasta de ardei iute și se prăjește câteva minute. Adăugați bulionul sau apa, condimentați și adăugați oasele de miel, dacă utilizați. Fierbeti, neacoperit, timp de 30 de minute.
-
Pasul 5
Adăugați piureul de roșii și fierbeți încă 40-45 de minute la foc mediu, cu capacul, amestecând până la jumătate, până când sosul este bogat și lucios și îmbracă mielul. Opriți focul, apoi amestecați garam masala și terminați cu coriandru presărat. Serviți cu chapattis sau naans pentru a absorbi sosul.
Informatii nutritionale
- Kcals 400
- Gras 24.7g
- Saturează 10.5g
- Carbohidrați 10.1g
- Zaharuri 7.1g
- Fibră 3g
- Proteină 32.9g
- Sare 0,3g