Skip to content

Tipul bucătăriei:

Recepția ambasadorului lui Hawksmoor

Recepția ambasadorului lui Hawksmoor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Inspirat de o ciocolată împânzită cu alune din anii 80, acest budin spectaculos este unul dintre cele mai bine vândute la sucursalele Manchester și Knightsbridge ale restaurantului iubitorilor de fripturi, Hawksmoor. Veți avea nevoie de forme de copt din silicon cu jumătate de sferă pentru acestea, disponibile pe amazon.co.uk


Ingrediente

  • frunza de aur a servi (optional)
  • galbenusuri de ou 8
  • zahăr tos auriu 150 g
  • lapte 600 ml
  • crema dubla 275 ml
  • pasta de alune sau unt de alune 80 g
  • zahăr tos auriu 50 g
  • alune albite 100 g, prăjită
  • 70% ciocolată neagră 200 g
  • feuilletine sau napolitane cu înghețată
  • crema inchegata 50 g
  • Nutella® 30 g
  • crema dubla 50 g
  • crema dubla 80 ml
  • lapte 20 ml
  • ciocolata neagra 80 g, tocat
  • Nutella ® 50g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face inghetata, batem galbenusurile cu zaharul pana devine usoara si spumoasa. Apoi se încălzește laptele și smântâna, dar nu se lasă să fiarbă. Se toarnă peste amestecul de ouă încet, amestecând continuu. Se toarnă amestecul înapoi în tigaie și se încălzește ușor până se îngroașă ușor într-o cremă subțire. Se toarnă peste pasta de alune, se bate bine, apoi se trece printr-o sită. Se lasa la racit inainte de a se amesteca intr-un aparat de inghetata. Alternativ, puteți folosi o înghețată de alune cumpărată de bună calitate.

  • Pasul 2

    Pentru pralina, amestecați zahărul tos, alunele prăjite și 2 linguri de apă într-o tigaie, amestecând cu o lingură de lemn tot timpul până când zahărul se caramelizează și devine maro închis; acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 10 minute. Se rasturna pe o tava tapetata si se lasa sa se raceasca. Tăiați bucăți mici folosind un sucitor.

  • Pasul 3

    Faceți cojile de ciocolată topind ciocolata într-un bol de sticlă peste apă clocotită, luați focul și amestecați în feuilletine. Se lasă să se răcească puțin, apoi se periază 6 forme de silicon cu jumătate de sferă, de aproximativ 8 cm diametru, cu un strat subțire de amestec și se dau la rece timp de 10 minute. Ungeți un alt strat în forme și lăsați din nou la rece timp de 20 de minute. Scoateți cojile din forme. Ungeți foarte repede exteriorul cojilor cu mai mult amestec de ciocolată feuilletine răcit și presărați o parte din pralina de alune. Răciți încă 20 de minute.

  • Pasul 4

    Pentru a face crema Nutella®, amestecați smântâna încheagată cu Nutella® și adăugați smântâna dublă. Bateți încet pentru ca amestecul să nu se despartă. Se acopera si se da la rece pana este nevoie.

  • Pasul 5

    Pentru ganache, aduceți smântâna și laptele la fiert și turnați-le peste ciocolata neagră tocată. Se amestecă până se dizolvă toată ciocolata, apoi se adaugă Nutella®. Se lasa la racit.

  • Pasul 6

    Când sunteți gata de servit, puneți 1 lingură de cremă Nutella® în mijlocul farfurii (doar cât să lipiți coaja de ciocolată). Stropiți farfuria cu ganache de ciocolată și puțină pralină de alune. Lipiți coaja pe bucata de cremă Nutella®. În interiorul cochiliei adăugați 1 lingură de înghețată, 1 lingură de smântână Nutella® și 1 lingură de ganache de alune, apoi adăugați o stropire de pralină de alune și puțină foiță de aur, dacă folosiți.

    thehawksmoor.com

Informatii nutritionale

  • Kcals 718
  • Gras 53.6g
  • Carbohidrați 45.1g
  • Fibră 6.3g
  • Proteină 10.8g
  • Sare 0,1g
.
#Recepția #ambasadorului #lui #Hawksmoor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *