Tipul bucătăriei:

ricotta gnudi

Ricotta gnudi cu unt de salvie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • 30 minute + 2 zile de scurgere și răcire, servește 4
  • Uşor

Aceste găluște delicate de ricotta ușoare ca aerul sunt un pic de credință, dar vor funcționa perfect atâta timp cât respectați regulile. Nu vă lăsați tentați să ignorați timpul de scurgere sau de acoperire peste noapte, deoarece acestea sunt ambele esențiale pentru gnudi care își păstrează forma.


Ingrediente

  • ricotta 500g
  • parmezan 75g, ras
  • nucşoară o bună răzuire de proaspăt
  • piper alb
  • griş 500g
  • unt 150g
  • salvie 1 grămadă

Metodă

  • Pasul 1

    Ridicați ricotta într-o sită peste un castron și puneți-o în frigider peste noapte pentru a se scurge

  • Pasul 2

    A doua zi, puneți ricotta într-un castron, adăugați parmezan, nucșoară și condiment, apoi amestecați bine.

  • Pasul 3

    Se toarnă jumătate de gris pe o tavă mică. Scoateți lingurițele mari din amestecul de ricotta și rotiți-le în forme mici de găluște. Rolați ușor grișul până se acoperă. Răsturnați restul de gri, astfel încât să acopere bilele, apoi puneți-le în frigider și lăsați-o peste noapte.

  • Pasul 4

    Când sunteți aproape gata să serviți gnudi, încălziți untul într-o tigaie mare și, atunci când faceți spumă, adăugați frunzele de salvie și gătiți până când sunt șlefuite, apoi scoateți-le pe hârtie de bucătărie. Scoateți untul de pe foc până când gnudi sunt gata.

  • Pasul 5

    Pentru a găti gnudi, încălziți o tigaie mare, largă, cu apă clocotită și sărată. Este cel mai ușor să gătești gnudi în două loturi, astfel încât să nu se lipească. Reduceți căldura în jos, astfel încât apa să fie la foc mic, apoi coborâți în gnudi. Fierbeți timp de 3 minute sau până când plutesc la suprafață, apoi folosiți o lingură cu fante pentru a le scoate în tigaia cu unt. Repetați cu al doilea lot, apoi puneți din nou tava pe foc și încălziți untul înainte de a da cu lingura peste gnudi. Serviți în boluri calde cu salvie și extra parmezan, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 667
  • Gras 35.1g
  • Saturează 21.5g
  • Carbohidrați 64.4g
  • Zaharuri 2.3g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 22.2g
  • Sare 0,9g
.
#Ricotta #gnudi #unt #salvie
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast