Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rilete de porc

Rilete de porc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 8 ca starter
  • Un mic efort

Preparatul perfect pentru cină de Crăciun sau doar un prânz special, acest fel de mâncare franceză catifelată este făcut cu burta de porc, grăsime de gâscă, vin alb și cimbru. Se servește cu pâine prăjită cu unt, cornișoane și ceapă murată


Încercați rețeta noastră de rillete de porc, apoi verificați rachetele noastre de rață și mai multe idei de început de Crăciun.

Ingrediente

  • burtă de porc fără piele, dezosată 1kg, tăiat în bucăți
  • grăsime de gâscă 200g
  • usturoi 8 cuișoare, tocate aproximativ
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță
  • cimbru câteva crenguțe
  • foi de dafin câteva frunze
  • vin alb 150ml
  • arpagic o grămadă mică, tocată mărunt
  • pâine prăjită cu unt, cornișoane, ceapă murată și salată verde a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 140 ° C / ventilator 120 ° C / gaz 1. Introduceți toate ingredientele, cu excepția arpagicului, într-o cratiță cu un vârf bun de sare și 150 ml de apă. Puneți plita la foc mediu și aduceți-o la foc mic. Puneți capacul și gătiți-l în cuptor timp de 3 ore până când carnea se topește.

  • Pasul 2

    Puneți o sită metalică peste un castron mare și scurgeți carnea de porc în aceasta, aruncând ramurile de cimbru și frunzele de dafin. Ridicați carnea de porc într-un vas separat și puneți lichidul de gătit într-un ulcior pentru a se separa. Folosiți două furculițe pentru a sfărâma carnea de porc, apoi dați-i o scurtă piure cu un tocător de cartofi – cel mai bine este să aveți un amestec de bucăți mai mici și mai mari.

  • Pasul 3

    Îndepărtați cât mai multă grăsime din lichidul de gătit într-un vas, apoi turnați două linguri din lichidul de gătit în carne de porc, amestecându-l foarte bine. Condimentați carnea de porc după gust. Împărțiți carnea de porc între un vas mare de terină, opt ramekine sau două borcane Kilner de 500 ml. Presărați arpagicul într-un strat deasupra cărnii, apoi lingurați suficientă grăsime pentru a acoperi complet carnea. Răciți rachetele timp de câteva ore sau până când grăsimea devine.

  • Pasul 4

    Se servește cu pâine prăjită caldă cu unt, cornișoane, ceapă murată și o salată verde. Rilletele se vor păstra la frigider timp de o săptămână.

Informatii nutritionale

  • Kcals 354
  • Gras 29.6g
  • Saturează 9.4g
  • Carbohidrați 0,4g
  • Zaharuri 0,3g
  • Fibră 0,2g
  • Proteină 20.3g
  • Sare 0,2g
.
#Rilete #porc
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast