Tipul bucătăriei:

O lovitură aeriană de risotto de culoare șofran pe o farfurie albă

Risotto cu șofran

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Acest risotto liniștitor de șofran este delicios singur sau servit cu un pui prăjit și sucurile de prăjire din tablă. O idee distractivă impresionantă, dacă ai prieteni la cină


Încercați această rețetă de risotto de șofran, apoi verificați o mulțime de rețete mai interesante de risotto, cum ar fi risotto nostru clasic de legume și risotto sănătos.


Cum se face un risotto

Baza de risotto este incredibil de simplă, doar ceapa tocată mărunt, care este gătită ușor în unt sau ulei până se înmoaie. Orezul este apoi aruncat și prăjit cu ceapa și grăsimea pentru a încălzi boabele de orez înainte de adăugarea lichidului.

Vinul și brânzeturile conferă orezului cea mai mare savoare, așa că folosiți un vin alb decent (unul pe care îl veți bea cu bucurie restul sticlei). Dacă aveți stoc de casă, este ideal, dar nu vă faceți griji dacă nu. Există o mulțime de stocuri gata făcute de bună calitate și baze de stocuri de încercat. Cel mai bine este să mențineți focul la foc mic înainte de a adăuga, deoarece acest lucru ajută la menținerea gătitului orezului, chiar dacă temperatura nu scade în mod constant.

Finalizarea corectă a risotto-ului este cu adevărat importantă. Odată ce orezul este gătit (ar trebui să aibă puțină mușcătură, dar să nu fie cret), parmezanul ras și untul se bat, apoi risotto este lăsat să stea 2 minute pentru a lăsa toate ingredientele să se amestece împreună.

Cum se amestecă risotto

Agitarea constantă pe care o asociem cu risotto se întâmplă dintr-un motiv. Această agitare înseamnă că boabele de orez se freacă între ele, ceea ce ajută la eliberarea amidonului din boabe în stoc pentru acel finisaj clasic strălucitor. Cel mai bine este să folosiți o tigaie largă, prăjită sau sotată, deoarece înseamnă că puteți menține orezul în mișcare, iar suprafața largă oferă lichidului șansa de a se evapora uniform.

Ce orez risotto să folosiți

Risotto folosește un orez cu cereale scurte din Italia. Cele mai comune trei soiuri sunt Arborio, carnaroli și vialone nano, care sunt utilizate în funcție de regiune. Orezul risotto are un anumit caracter, ceea ce înseamnă că, atunci când este gătit, își păstrează forma, dar eliberează o mulțime de amidon de pe suprafață, astfel încât, odată amestecat cu lichid, rezultatul clasic risotto cremos.

Cât de mult orez risotto să utilizați de persoană

Veți avea nevoie de 50-75g de orez de persoană, în funcție de dacă serviți un castron mic ca starter sau o porție principală mai mare.


Rețetă de risotto

Ingrediente

  • unt 100g, refrigerate și tăiate cubulețe
  • ceapă 1 mic, tocat mărunt
  • supă de pui 1,25 litri
  • orez arborio 200g
  • vin alb sec 75 ml
  • şofran ½ linguriță (căutați fire lungi de bună calitate)
  • parmezan 75g, ras fin
  • piper alb măcinat
  • arpagic o mână de snipped

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți 50g de unt într-o tigaie adâncă, cu capac tare, apoi gătiți ușor ceapa timp de 10 minute până se înmoaie, dar nu este colorată.

  • Pasul 2

    Aduceți bulionul la fiert într-o altă tigaie, apoi reduceți focul la foc mic.

  • Pasul 3

    Adăugați orezul în unt și gătiți, amestecând, timp de 3-4 minute pentru a acoperi orezul și a prăji pâinea boabelor. Se toarnă vinul apoi se balonează până când a fost complet absorbit înainte de a se amesteca în șofran. Adăugați bulionul câte o zeamă sau două, amestecând orezul din fundul tigaiei în timp ce mergeți. Când fiecare ladă de stoc a fost absorbită, adăugați următoarea ladleful. Continuați acest lucru timp de aproximativ 15 minute. Risotto este gata atunci când boabele sunt moi și au pierdut orice cretitate, dar totuși au puțină mușcătură (s-ar putea să nu aveți nevoie de tot stocul).

  • Pasul 4

    Bateți restul de unt și parmezan și condimentați cu piper alb. Puneți un capac și lăsați risotto să stea 2 minute, apoi serviți în boluri calde, cu o împrăștiere de arpagic.

Informatii nutritionale

  • Kcals 506
  • Gras 27.3g
  • Saturează 17.1g
  • Carbohidrați 43g
  • Zaharuri 1.9g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 17.7g
  • Sare 2.5g
.
#Risotto #șofran
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast