Tipul bucătăriei:

Rețetă de prăjitură cu rom condimentat Bamkuchen - tort de Crăciun german stratificat acoperit cu glazură de ciocolată și linii de ciocolată albă

Rom baumkuchen condimentat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 10
  • Un mic efort

Baumkuchen este un tort de origine germană, popular de Crăciun. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de “tort de copac” datorită inelelor vizibile în tort atunci când îl tăiați. În mod tradițional, baumkuchen se face pe un scuipat peste un foc, ceea ce creează inelele clasice și gaura din mijloc. Cu toate acestea, această versiune de Hannah Miles poate fi făcută cu ușurință sub grătar într-o tigaie – are un gust la fel de minunat.


Încercați baumkuchen, apoi verificați clasicul nostru prajitură de Crăciun, tort cu bulgări de zăpadă, tort cu rom și altele Rețete de copt de Crăciun.

Ingrediente

  • unt 200g, înmuiat, plus altele pentru tablă
  • zahăr pudră 150g
  • marțipan auriu 150g, tăiate în bucăți mici
  • ouă 8, separate
  • crema dubla 250ml
  • rom întunecat 60ml
  • scorțișoară măcinată 1 ½ linguriță
  • pudră de fasole de vanilie ½ linguriță sau 1 linguriță de extract de vanilie
  • făină auto-crescătoare 140g
  • faina de porumb 100g

GLAZURĂ

  • ciocolata simpla 100g, rupt în bucăți
  • sirop auriu 1 lingură
  • crema dubla 150ml
  • rom întunecat 2 linguri
  • unt 15g

A DECORA

  • ciocolata alba 50g, topit

Metodă

  • Pasul 1

    Cremă împreună untul și zahărul până devin ușoare și cremoase. Adăugați marțipanul tocat și amestecați în amestecul de unt. Adăugați gălbenușurile de ou și bateți-le. Adăugați smântâna dublă, romul întunecat, scorțișoara măcinată, vanilia și un vârf de sare și bateți pentru a face un aluat neted.

  • Pasul 2

    Cerneți făina și făina de porumb auto-crescătoare și îndoați-le până se încorporează.

  • Pasul 3

    Într-un castron separat, amestecați albușurile în vârfuri rigide, apoi împingeți-le în aluat, luând mai întâi o lingură mare de albuș de ou și bătând-o înăuntru, pentru a slăbi, apoi pliați ușor restul, o lingură la un moment dat, încercând să nu bate tot aerul.

  • Pasul 4

    Ungeți baza și fusul central al unei tigaie rotunde de 25 cm, cu fund plat, cum ar fi o tigaie de tort cu înger. Puneți două linguri mari de aluat în tigaie și întindeți-le cu o perie de patiserie din siliciu sau o spatulă într-un strat foarte subțire. Nu ar trebui să puteți vedea baza tigaiei prin aluat.

  • Pasul 5

    Coaceți sub un grătar fierbinte timp de aproximativ 3-5 minute până când partea superioară a aluatului devine maro-auriu. Timpul de gătit va depinde de mulți factori, cum ar fi cât de fierbinte este grătarul și cât de departe este tigaia de grătar, așa că urmăriți cu atenție. Odată ce primul strat este terminat, veți avea o idee bună despre calendarele pentru restul. Când blatul este maro auriu, scoateți cu grijă de pe grătar și puneți alte două linguri de aluat deasupra. Întindeți-le în același mod, asigurându-vă că toată prăjitura de mai jos este acoperită, dar păstrați straturile subțiri. Gatiti din nou, in acelasi mod, si continuati pana cand se foloseste toata aluatul. Ar trebui să facă aproximativ 10 straturi, deși acest lucru depinde de mărimea tigaiei și de grosimea aluatului. Pe măsură ce numărul straturilor crește, vârful tortului se va apropia de grătar și se va găti mai repede, așa că urmăriți foarte atent spre final.

  • Pasul 6

    După ce ați terminat, glisați un cuțit în jurul marginii tigaiei pentru a preveni lipirea și lăsați tortul în tigaie să se răcească.

  • Pasul 7

    Scoateți tortul răcit din tigaie și inversați-l pe un raft de răcire, punând folie sau pergament de copt dedesubt pentru a prinde picurările mai târziu.

  • Pasul 8

    Încălziți ciocolata, siropul, smântâna, romul și untul într-o cratiță până se topesc împreună într-un sos neted, lucios. Se toarnă glazura deasupra și părțile laterale ale tortului răcit și se lasă să se întindă. Stropiți cu linii subțiri de ciocolată albă topită pentru a decora și lăsați să se întindă.

.
#Rom #baumkuchen #condimentat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast