Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

O placă de culoarea ceaiului acoperită cu o rulada de ciocolată.  Rulada este umplută cu smântână și cireșe întregi

Ruladă de ciocolată, castane și cireșe

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

Acest desert frumos de Crăciun folosește combinația clasică de ciocolată și cireșe, dar cu o notă festivă de cremă ușoară de castane


Ingrediente

RULADĂ

  • ulei de floarea soarelui pentru tablă
  • 70% ciocolată neagră (am folosit ciocolată pentru gătit Lindt) 175 g, rupte în pătrate
  • ouă 6
  • zahăr tos auriu 175 g
  • pudră de cacao 2 linguri
  • zahăr pudră pentru praf

COMPOT DE CIRESE

  • cirese negre (proaspete sau congelate) 400 g, fără sâmburi și tocate
  • zahăr tos auriu 125 g
  • faina de porumb 1 1⁄2 lingura
  • lămâie 1, suc

CREMA DE CASTANE

  • pasta de boabe de vanilie 1 lingura
  • zahăr tos auriu 40 g
  • amaretto 1-2 linguri, (optional)
  • crema dubla 200 ml
  • piure de castane (am folosit Merchant Gourmet) 100 g

TOPpinguri

  • cireșe maraschino 8
  • marron glacé 8, tocat
  • ciocolata neagra 50 g, rece

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 și ulei apoi tapetează cu hârtie de copt o tavă elvețiană cu buze de 23 cm x 32 cm.

  • Pasul 2

    Pentru a face rulada, topește ciocolata fie într-un castron peste o tigaie cu apă care fierbe, fie într-un castron mic la cuptorul cu microunde timp de 45 de secunde-1 minut la putere maximă, amestecând de câteva ori, astfel încât să se topească uniform. Misto.

  • Pasul 3

    Separați ouăle și bateți albușurile până când sunt foarte tari și rămâneți în bol dacă îl întoarceți cu susul în jos.

  • Pasul 4

    Într-un alt castron, bate gălbenușurile și zahărul până devin groase și palide, iar când ridici telul lasă o urmă. Daca o faci in aceasta ordine nu va trebui sa speli telul intre baterea albusurilor si apoi a galbenusurilor.

  • Pasul 5

    Îndoiți ciocolata răcită în amestecul de gălbenușuri, apoi adăugați albușurile câteva linguri mari o dată. Când s-au îndoit aproape toate, cerne peste cacao și pliază, apoi adaugă restul de albușuri.

  • Pasul 6

    Răzuiți amestecul în tavă și întindeți-l foarte ușor pe margini, având grijă să nu scoateți aerul. Coaceți timp de 15-18 minute sau până când se fixează și ferm la atingere.

  • Pasul 7

    În timp ce rulada se coace, puneți un prosop de ceai ușor umed pe suprafața de lucru, apoi acoperiți cu o foaie curată de hârtie de copt și cerneți peste niște zahăr pudră.

  • Pasul 8

    Întoarceți rulada coaptă peste și pe hârtie. Scoateți tava și puneți un alt prosop curat deasupra și lăsați să se răcească. Păstrați hârtia de căptușeală în această etapă.

  • Pasul 9

    Pentru compot, puneți cireșele negre, zahărul și făina de porumb într-o tigaie cu 100 ml de apă și gătiți la foc mediu timp de 15 minute sau până când se îngroașă și moale. Adăugați sucul de lămâie și răciți, apoi dați la rece până este necesar.

  • Pasul 10

    Pentru a face crema de castane, puneți vanilia, zahărul și amaretto, dacă folosiți, într-un blender și amestecați până se omogenizează. Turnați 100 ml de cremă și amestecați din nou scurt. Bateți smântâna rămasă până la vârfuri moi, apoi amestecați împreună cu piureul de castane. Bateți din nou până la vârfuri tari.

  • Pasul 11

    Decojiți cu grijă hârtia de căptușeală, dar păstrați-o pe hârtia pudrată cu zahăr pudră și poziționați-o astfel încât o margine scurtă a ruladei să fie îndreptată spre dvs. Faceți o tăietură superficială în rulada la câțiva centimetri de margine, deoarece aceasta vă va ajuta să o rulați.

  • Pasul 12

    Întindeți 90% din cremă deasupra într-un strat uniform, lăsând un spațiu de 3 cm în jur. Întindeți compotul peste acesta, lăsând din nou un chenar.

  • Pasul 13

    Folosiți hârtie de copt pentru a rula rulada într-o rolă strânsă. Transferați pe un platou.

  • Pasul 14

    Peste rulada se pune crema de castane rămasă cu lingură sau se adaugă cireșele maraschino și marron glacé tocat. Folosiți un cuțit mare pentru a ondula ciocolatele de ciocolată din ciocolata răcită și împrăștiați-le deasupra. Tăiați în felii pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 477
  • Gras 21.9g
  • Saturate 11.9g
  • Carbohidrați 60,7g
  • Zaharuri 48.3g
  • Fibră 3.2g
  • Proteină 7.8g
  • Sare 0,2g
#Ruladă #ciocolată #castane #și #cireșe
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *