Tipul bucătăriei:
Ruladă de ciocolată cu cremă de amaretto
- serveste 12
- Uşor
Această ruladă bogată ar fi un desert grozav de servit alături sau în loc de budinca tradițională de Crăciun sau pentru a încheia o petrecere de lux de Crăciun sau de Revelion.
Încercați această rețetă de rulada de ciocolată, apoi verificați clasicul nostru jurnalul de Crăciun, profiterole și altele Idei de deserturi de Craciun.
Ingrediente
- zahăr pudră 100 g, plus extra pentru turnarea ruladei
- ouă 5
- făină auto-crescătoare 25 g
- praf de copt ½ linguriță
- cacao 40 g
- migdale macinate 50 g
- mascarpone 250 g
- ciocolata simpla 100 g, topit
- zahăr pudră 100g, cernute
- amaretto 2 linguri
- cacao sau zahăr pudră pentru praf
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190°C/ventilator 170°C/gaz 5. Tapetează și unge o tavă swiss roll de 30 cm, se pudrează cu zahăr tos și se scutură orice exces.
-
Pasul 2
Bateți ouăle și zahărul până când sunt palide și suficient de groase pentru a lăsa o urmă când ridicați telul – ar fi trebuit să-și tripleze volumul. Acest lucru va dura aproximativ 10 minute, așa că folosiți un mixer electric de blat dacă aveți unul. Îndoiți ingredientele uscate în amestecul de ouă folosind o lingură mare de metal, având grijă să nu scoateți prea mult aer. Se pune cu grijă în tavă și se întinde până la colțuri. Coaceți timp de 12 minute sau până când prăjitura se simte fermă la atingere. Răsturnați pe o foaie de copt presărată cu zahăr tos.
-
Pasul 3
Desprindeți hârtia de suport, apoi rulați rulada pe lungime, folosind hârtia pentru a vă ajuta. Se lasa sa se raceasca complet.
-
Pasul 4
Preparați umplutura amestecând împreună mascarpone, ciocolată, zahăr pudră și amaretto. Răciți până când este suficient de ferm pentru a se întinde. Desfaceți buretele cu grijă și întindeți-o cu umplutura înainte de a rula din nou. Nu-ți face griji dacă crapă puțin. Pudrați cu cacao sau zahăr pudră.
Informatii nutritionale
- Kcals 308
- Gras 18.6g
- Saturate 8.9g
- Carbohidrați 30.7g
- Fibră 1.1g
- Proteină 5.3g
- Sare 0,25g