Tipul bucătăriei:
Sablé de brânză
- face 24
- Puțin efort
Untos, sfărâmicios, brânză, doar puțin picant și perfect cu un pahar de vin alb sau sherry rece. Acoperiți exteriorul acestor biscuiți cu un amestec de semințe de susan și kalonji pentru a le face un cocktail mai sofisticat.
Ingrediente
- făină simplă 175 g, plus extra pentru praf
- sare de mare
- piper cayenne r ½ linguriță
- pudră de muştar ½ linguriță
- chimen sau seminte de chimen 1 lingurita, usor zdrobita
- unt nesarat 150 g, răcit și tăiat cubulețe
- brânză Cheddar matură 75g, ras fin
- parmezan 75g, ras fin
- lapte 1 lingura
- seminte de susan sau kalonji (ceapa neagra)
- semințe (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Pune făina, sarea, cayenne, pudra de muștar, chimenul sau semințele de chimen și niște piper negru în bolul unui robot de bucătărie.
Adăugați untul tăiat cubulețe și folosiți butonul de puls pentru a-l freca cu ingredientele uscate. Adăugați brânzeturile ras și pulsați din nou până când aluatul se oprește – poate fi necesar să adăugați o picătură de apă rece.
-
Pasul 2
Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată ușor și rulați într-un buștean de aproximativ 5 cm diametru, înfășurați în folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru câteva ore până se întărește.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4 și tapetează o tavă de copt cu pergament antiaderent.
Scoateți bușteanul din frigider, îndepărtați folia alimentară și ungeți-l cu lapte înainte de a acoperi semințele de susan și kalonji (dacă se folosesc).
Tăiați bușteanul în discuri, de aproximativ 5 mm grosime, și aranjați-l pe foile de copt, distanțați bine între biscuiți.
-
Pasul 4
Coaceți timp de 12-15 minute, sau până când devine crocant și auriu. Odată complet rece, sablé-urile pot fi ambalate. Păstrate într-o cutie ermetică, se vor păstra 4-5 zile.
Informatii nutritionale
- Kcals 100
- Gras 7.3g
- Carbohidrați 6.1g
- Fibră 0,2g
- Proteină 2.8g
- Sare 0,33g