Skip to content

Tipul bucătăriei:

Salată de pui marinată, condimentată, cu caju și castraveți

Salată condimentată de pui cu caju și castraveți

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Uşor

Această salată aromată de pui de la guru-ul de gătit persan Sabrina Ghayour este perfectă pentru o cină din Orientul Mijlociu. Serviți-l într-un vas mare și lăsați pe toată lumea să sapă


Încercați această salată de pui condimentată, apoi verificați mai multe dintre rețetele noastre de salată de pui.

Ingrediente

  • fileuri de coapse de pui fără piele și dezosate 600g
  • Iaurt grecesc 2 linguri
  • ulei de masline
  • chimen măcinat 2 lingurițe
  • coriandru 2 lingurițe
  • scorțișoară măcinată 1 linguriță
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • piper roșu 1/2 linguriță
  • lămâie 1, 1/2 zestat și 1 suc

SALATĂ

  • castravete 1 mare, tăiat în zaruri de 1cm
  • semințe de chimen 2 linguri, prăjite uscate și zdrobite aproximativ
  • seminte de coriandru 2 linguri, prăjite uscate și zdrobite aproximativ
  • fulgi de chilli 1 lingură
  • vișine uscate sau afine uscate 200g
  • ceapa verde o grămadă, feliată subțire
  • 150g
  • coriandru o grămadă, frunze tocate aproximativ și tulpini feliate subțire
  • orez vin Oțet 4 linguri
  • Miere 2 linguri
  • ulei de măsline extra virgin

Metodă

  • Pasul 1

    Marinati fileurile de pulpa de pui in iaurt, 3 linguri de ulei, condimente si coaja de lamaie si suc timp de cel putin 30 de minute (mai mult este mai bine). Scoateți din frigider cu 20 de minute înainte de a fi gata de utilizare, condimentați și amestecați din nou.

  • Pasul 2

    Încălziți o tigaie mare pe bază grea la foc mediu și odată fierbinte, picurați în puțin ulei de măsline și prăjiți pulpele de pui ușor (reduceți focul dacă ard sau se rumenesc prea repede) timp de aproximativ 10 minute pe fiecare parte au o crustă frumoasă, de culoare maro-auriu peste tot și sunt gătite. Îndepărtați și tăiați felii.

  • Pasul 3

    Amestecați puiul, castravetele, chimenul și semințele de coriandru, fulgii de ardei iute, vișinele, ceapa de primăvară, caju și coriandrul într-un castron și adăugați oțetul de orez, mierea și un strop de ulei de măsline extravirgin. Condimentați și serviți într-un castron sau platou larg, de mică adâncime.

Informatii nutritionale

  • Kcals 426
  • Gras 23.2g
  • Saturează 5.1g
  • Carbohidrați 30g
  • Zaharuri 22.8g
  • Fibră 3.9g
  • Proteină 22.5g
  • Sare 0,4g
.
#Salată #condimentată #pui #caju #și #castraveți
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *