Tipul bucătăriei:
Salată de fasole Cannellini și dovlecei fripți cu sos de busuioc
- serveste 12
- Puțin efort
Puteți prăji dovleceii și roșiile înainte pentru această salată ușoară și puteți pregăti dressingul de busuioc pentru a fi servit ca tartine la următoarea petrecere cu băuturi.
Ingrediente
- dovleac 1 kg, decojite și tăiate în bucăți
- ulei de masline
- roșii cherry 500 g, tăiate la jumătate
- eşalotă 2, tocat grosier
- mustar Dijon 1 lingura
- otet de vin rosu 4 linguri
- busuioc o grămadă mare
- fasole cannellini 4 cutii de 400 g, scurse
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Puneti dovleceii pe o tava de copt, amestecati cu 2 linguri de ulei si asezonati. Se coace 20 de minute apoi se adauga rosiile la 220C/ventilator 200C/gaz 7 si se coace 15 minute. Misto.
-
Pasul 2
Puneti salota, mustarul, otetul si busuiocul intr-un procesor si amestecati. Adăugați 4 linguri de ulei și 3 linguri de apă, apoi amestecați la un dressing.
-
Pasul 3
Pune fasolea cannellini pe un platou. Acoperiți cu dovlecei și roșii apoi stropiți peste dressingul de busuioc. Aruncă ușor.
Informatii nutritionale
- Kcals 180
- Gras 6.7g
- Carbohidrați 23.4g
- Fibră 6.2g
- Proteină 8g
- Sare 0,55g