Tipul bucătăriei:
Salată Little Gem la grătar, cu sos de tosazu
- servește 4 ca lateral
- Uşor
Această rețetă provine de la bucătarul chinez Larkin Cen și este servită la restaurantul său din Bristol, Woky Ko: Kaiju. Încercați-l ca pe un grătar de lux sau ca parte a unei sărbători inspirate din Asia
Ingrediente
- Salate mici Gem 4, sferturi
- ulei de rapita 2 linguri
- semințe de susan prăjite a servi
ÎMBRĂCĂMINTE
- otet de orez 4 linguri
- zahăr pudră 1 lingură
- sos de soia ½ linguriță
- mirin 1 ½ linguriță
- katsuobushi 2g, (opțional, vezi notele bucătarului)
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face pansamentul, puneți oțetul, zahărul, soia, mirinul și un praf de sare într-o tigaie mică și aduceți ușor la fierbere. Adăugați katsuobushi, dacă îl folosiți, și lăsați să se răcească complet, apoi turnați printr-o sită fină.
-
Pasul 2
Aruncați sferturile de salată cu uleiul de rapiță și puțin condiment. Încălziți o grătar sau o tigaie la fierbinte, apoi gătiți salata, tăiată în jos, timp de 1-2 minute pe fiecare parte, în loturi, dacă este necesar, până când este bine carbonizată.
-
Pasul 3
Puneți bucățile pe o farfurie, turnați peste o parte din dressing și împrăștiați-le cu semințele de susan prăjite.
Informatii nutritionale
- Kcals 183
- Gras 5.9g
- Saturează 0,5g
- Carbohidrați 27.4g
- Zaharuri 19.8g
- Fibră 3.5g
- Proteină 3.4g
- Sare 0,3g