Tipul bucătăriei:

Rețetă Halloumi prăjită cu sos tartar

Sare Halloumi și cartofi prăjiți cu sos tartar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Încercați aceste cartofi prăjiți rapid, ușor și mai mult. Prăjiți pentru o crocantă suplimentară, sunt o senzație absolută de brânză. Scufundați-le în sosul nostru tartar de casă pentru gustarea finală de weekend


Ingrediente

  • ulei de floarea soarelui pentru prajit, pentru prajit
  • halloumi 2 blocuri de 250 g
  • oțet de cidru 1 1/2 linguriță
  • sare de mare 1 linguriță îngrămădită
  • castraveți a servi

ALUAT

  • făină simplă 75g
  • faina de porumb 75g
  • praf de copt 1 linguriță
  • turmeric măcinat o ciupitura
  • apă carbogazoasă 200 ml

SOS DE TARTARE

  • maioneză 75g
  • smantana 50g
  • Pulbere de muștar englezesc 1/2 linguriță
  • pătrunjel 2 linguri, tocate
  • castravecior 2 linguri, tocate mărunt
  • ceapa murata 2 linguri, tocate mărunt
  • lămâie 1/2, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, amestecați făinurile, praful de copt și turmericul într-un castron, păstrați 3 linguri de amestec pentru mai târziu. Bateți treptat în apă în castron pentru a forma un aluat neted, fără bulgări. Se lasă să se odihnească aproximativ 30 de minute.

  • Pasul 2

    Se amestecă toate ingredientele sosului tartar și se condimentează cu sare.

  • Pasul 3

    Umpleți o tigaie mare, adâncă, nu mai mult de 1/ 3 pline cu ulei. Se încălzește la 180 ° C, sau până când o picătură de aluat sfârâie și se friptură imediat.

  • Pasul 4

    Feliați halloumi-ul în degete groase de 1 cm și loviți-le cu hârtie de bucătărie, apoi aruncați amestecul de făină rezervat pentru a acoperi pe toate părțile. Una câte una, înmuiați fiecare felie de halloumi în aluat, apoi coborâți cu grijă în ulei și prăjiți timp de 2-3 minute până când se rumenesc ușor și sunt clare. Se scurge pe hârtie de bucătărie și se păstrează la cald într-un cuptor scăzut în timp ce prăjiți restul. Presară deasupra oțetului de cidru urmat de sare. Mănâncă imediat cu sos tartar și castraveți suplimentari.

Informatii nutritionale

  • Kcals 779
  • Gras 56.4g
  • Saturează 24.1g
  • Carbohidrați 34,9g
  • Zaharuri 3.6g
  • Fibră 1.1g
  • Proteină 32.2g
  • Sare 6.3g
.
#Sare #Halloumi #și #cartofi #prăjiți #sos #tartar
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast