Tipul bucătăriei:
Sare Halloumi și cartofi prăjiți cu sos tartar
- servește 4 persoane
- Uşor
Încercați aceste cartofi prăjiți rapid, ușor și mai mult. Prăjiți pentru o crocantă suplimentară, sunt o senzație absolută de brânză. Scufundați-le în sosul nostru tartar de casă pentru gustarea finală de weekend
Ingrediente
- ulei de floarea soarelui pentru prajit, pentru prajit
- halloumi 2 blocuri de 250 g
- oțet de cidru 1 1/2 linguriță
- sare de mare 1 linguriță îngrămădită
- castraveți a servi
ALUAT
- făină simplă 75g
- faina de porumb 75g
- praf de copt 1 linguriță
- turmeric măcinat o ciupitura
- apă carbogazoasă 200 ml
SOS DE TARTARE
- maioneză 75g
- smantana 50g
- Pulbere de muștar englezesc 1/2 linguriță
- pătrunjel 2 linguri, tocate
- castravecior 2 linguri, tocate mărunt
- ceapa murata 2 linguri, tocate mărunt
- lămâie 1/2, suc
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face aluatul, amestecați făinurile, praful de copt și turmericul într-un castron, păstrați 3 linguri de amestec pentru mai târziu. Bateți treptat în apă în castron pentru a forma un aluat neted, fără bulgări. Se lasă să se odihnească aproximativ 30 de minute.
-
Pasul 2
Se amestecă toate ingredientele sosului tartar și se condimentează cu sare.
-
Pasul 3
Umpleți o tigaie mare, adâncă, nu mai mult de 1/ 3 pline cu ulei. Se încălzește la 180 ° C, sau până când o picătură de aluat sfârâie și se friptură imediat.
-
Pasul 4
Feliați halloumi-ul în degete groase de 1 cm și loviți-le cu hârtie de bucătărie, apoi aruncați amestecul de făină rezervat pentru a acoperi pe toate părțile. Una câte una, înmuiați fiecare felie de halloumi în aluat, apoi coborâți cu grijă în ulei și prăjiți timp de 2-3 minute până când se rumenesc ușor și sunt clare. Se scurge pe hârtie de bucătărie și se păstrează la cald într-un cuptor scăzut în timp ce prăjiți restul. Presară deasupra oțetului de cidru urmat de sare. Mănâncă imediat cu sos tartar și castraveți suplimentari.
Informatii nutritionale
- Kcals 779
- Gras 56.4g
- Saturează 24.1g
- Carbohidrați 34,9g
- Zaharuri 3.6g
- Fibră 1.1g
- Proteină 32.2g
- Sare 6.3g