Skip to content

Tipul bucătăriei:

O tavă de scones aurii cu una feliată în jumătate și acoperită cu smântână și gem

Scones cu semințe de vaci

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12-14 scones
  • Uşor

Semințele de vaci au un gust asemănător alunei și o capacitate de îngroșare asemănătoare migdalelor măcinate – servește scones cu unt sau smântână cu sirop de aur, ca parte a unui ceai de după-amiază.


Această rețetă de scones cu semințe de vaci este un extract din Mabu Mabu de Nornie Bero (22 GBP, Hardie Grant). Pentru mai multe preparate din strâmtoarea Torres, încercați rețetele lui Nornie pentru pui semur și namas. Cauți mai multe rețete de scone? Consultați-ne scones clasicescones cu brânză și scones vegani.

Autorul rețetei Nornie Bero spune: Wattleseed este o sămânță nativă din Insulele Strâmtorii Torres din Australia și una dintre produsele mele de bază obligatorii, deoarece are atât o parte savuroasă, cât și o parte dulce. Funcționează bine în pâine umedă, ciocolată caldă, vafe sau pavlova, sau îl puteți folosi într-o pastă de curry Massaman la fel de ușor. Are un gust asemănător alunei și o capacitate de îngroșare care îmi amintește de migdalele măcinate.

Semințele de wattle vin în culori diferite, dar cu cât sunt mai închise la culoare, cu atât mai bine. Ar trebui să prăjiți întotdeauna semințele pentru a elibera aroma. O măcinare sub formă de pudră este cea mai bună și, de asemenea, puteți folosi semințele de vaci precum semințele de mac la copt. Cumpărați online de pe spicemountain.co.uk.

Ingrediente

  • făină auto-crescătoare 450g, plus extra pentru praf
  • unt sărat 100g, moale
  • lapte integral sau lapte de nuci 375 ml
  • seminte de vaci macinate 1 lingura
  • smântână și dulceață sau unt de sirop auriu a servi (vezi metoda, mai jos)

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 si se pudreaza o tava de copt cu faina. Frecați untul în făină într-un bol până se omogenizează bine. Adăugați laptele și semințele de vaci și amestecați cu amestecul de făină și unt pentru a obține un aluat lipicios.

  • Pasul 2

    Pudrați o suprafață curată de lucru cu puțină făină și frământați aluatul până devine moale, având grijă să nu-l suprasolicitați. Cu ajutorul unui sucitor, întindeți aluatul la o grosime de 5 cm.

  • Pasul 3

    Folosește un tăietor rotund pentru biscuiți pentru a ștampila scones (dacă nu ai un tăietor, folosește o ceașcă de măsurat sau un pahar subțire, ca un pahar de vin). Se pune pe tava si se coace 20-25 de minute sau pana devine usor auriu.

  • Pasul 4

    Serviți cu smântână și gem, sau faceți un unt de sirop auriu amestecând 2 linguri de unt înmuiat cu 1 lingură de sirop de aur.

Informatii nutritionale

  • Kcals 190
  • Gras 7.6g
  • Saturate 4.5g
  • Carbohidrați 25.6g
  • Zaharuri 1.4g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 4.2g
  • Sare 0,4g
#Scones #semințe #vaci
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *