Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de sfecla rosie coapta cu sare cu mozzarella si salsa de lamaie

Sfecla rosie coapta cu sare cu mozzarella si salsa de lamaie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Cea mai bună rețetă de sfeclă roșie prăjită. Împachetați în sare și coaceți timp de două ore, apoi creați o salată rapidă și ușoară, dar inteligentă, cu o salsa simplă de lămâie. O masă ușoară perfectă pentru weekend, servită cu felii de baghetă crustă pentru a curăța sucurile.


Ingrediente

  • sfeclă roșie mică 500 g, (un amestec de culori va arăta grozav)
  • sare gema 500 g
  • cimbru o grămadă, tocată grosier
  • mozzarella sau burrata buna 2 × bile
  • bagheta felii de servit

SALSA DE LAMAIE

  • lămâi 2
  • castravete ½
  • șalotă 1, tocat fin
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • pătrunjel o grămadă mică, tocată mărunt
  • ulei de masline

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6 si tapeteaza o tava cu folie. Tăiați sfecla roșie de orice tulpini și spălați-le bine. Amestecați sarea gemă cu cimbru, apoi turnați jumătate din ea pe tavă. Puneți-o într-o grămadă și așezați sfecla roșie deasupra. Scoateți sarea rămasă deasupra și mângâiați-o în jurul sfeclei roșii. Adauga inca un strat de folie si modeleaza-l bine peste sfecla rosie. Coaceți timp de 1½-2 ore sau până când cea mai mare sfeclă este fragedă când este străpunsă cu un cuțit.

  • Pasul 2

    Pentru a face salsa, se rade mai întâi coaja de lămâie și se pune într-un bol. Tăiați lămâile în jumătate, tăiați sâmburele, apoi tăiați carnea din bucăți și adăugați-le la coaja. Castravetele se curata de coaja si se samanta, se toaca marunt si se pune in bol. Se adaugă eșapa, usturoiul și pătrunjelul, se condimentează bine, apoi se adaugă puțin ulei de măsline pentru a tempera lămâia.

  • Pasul 3

    Scoateți folia de pe sfeclă roșie și periați sarea (dacă o uscați la cuptor o puteți folosi din nou). Curățați sfecla roșie, tăiați-o felii sau felii și aranjați-le pe o farfurie. Puneți burrata sau mozzarella deasupra și puneți salsa peste ea. Se serveste cu bagheta.

Informatii nutritionale

  • Kcals 271
  • Gras 18.6g
  • Carbohidrați 11.3g
  • Fibră 4.3g
  • Proteină 14.8g
  • Sare 3.4g
#Sfecla #rosie #coapta #sare #mozzarella #salsa #lamaie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *