Tipul bucătăriei:
Sfecla sfarsita cu macadamia si dud
- servește 4 ca starter
- Uşor
O nouă modalitate de a servi sfeclă roșie, această rețetă profită la maximum de dud (sau mure) suculente și un pansament ascuțit de oțet de sherry
Această rețetă de sfeclă roșie cu sare provine din cartea Analiese Gregory How Wild Things Are (£ 22, Hardie Grant). Citiți mai multe despre bucătăria tasmaniană aici.
Ingrediente
- sfeclă aurie 3 medii, tăiate
- sfecla rosie 3 medii, tăiate
- sare fină 700g
- albușuri de ou 75g (aproximativ 3)
- nuci de macadamia crude 150g
- lămâie ½, suc
- usturoi 1 cuișor
- ulei de masline 100 ml
- dud sau mure 8, înjumătățit
A SERVI
- oțet de sherry 40ml
- frunze de tarhon 20 (opțional)
- bottarga (trandafir sarat, salat, vindecat) opțional
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180 / gaz 6. Aranjați sfecla pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se amestecă sarea și albușurile până se combină complet. Se mulează amestecul în jurul fiecărei sfeclă roșie, apoi se introduce în cuptor și se coace timp de 50 de minute sau până când o frigăruie introdusă în mijloc nu întâmpină nicio rezistență. Se răcește puțin.
-
Pasul 2
Într-un blender, combinați macadamia, 160ml apă și sucul de lămâie, apoi radeți în usturoi. Amestecați la maxim 5 minute până când este cât mai neted posibil. Cu blenderul în funcțiune, turnați 40 ml de ulei de măsline și lăsați-l să emulsioneze. Se condimentează cu sare.
-
Pasul 3
Rupeți straturile de sare și curățați sfecla roșie, aruncând cojile, tulpinile și sarea. Tăiați sfecla galbenă în felii de ½cm și înjumătățiți sau sfărâmați sfecla mov.
-
Pasul 4
Se pune sosul pe o farfurie. Scoateți sfecla galbenă, apoi așezați sfecla purpurie deasupra.
-
Pasul 5
Completați cu fructele de pădure și lingura peste oțetul de sherry, restul de ulei și frunze de tarhon, dacă se folosește, apoi radeți peste niște bottarga, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 540
- Gras 53,5g
- Saturează 8.1g
- Carbohidrați 7.6g
- Zaharuri 6.8g
- Fibră 5.4g
- Proteină 4.5g
- Sare 2.6g