Tipul bucătăriei:

Shin rending din carne de vită

Shin rending din carne de vită

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 12
  • Uşor

O scuză minunată pentru o petrecere de sâmbătă seara între prieteni, acest curry de vită aromat, gătit lent, face suficient pentru a servi 12. Dacă vă aflați cu niște resturi, deșeurile nu vor, nu pentru că sunt și congelabile.


Ingrediente

  • shin de carne de vită 2kg, tăiat în bucăți
  • ulei vegetal
  • lapte de nucă de cocos Cutii de 2x400g
  • anason stelat 4
  • scorţişoară 2 bețe, rupte în jumătate

Rendang pasta

  • ardei iute uscate 6-8 mari
  • șalote 250g, curățat și rupt în două
  • galangal proaspăt 200g, tocate aproximativ (folosiți pastă sau piure dacă nu puteți obține acest lucru)
  • ghimbir 200g, decojite și tocate grosier
  • usturoi 1 bec mare, (aproximativ 12-15 cuișoare) cuișoare separate și decojite
  • lemongrass 10 tulpini, frunze exterioare dure aruncate, restul tocate mărunt

Ceapă crocantă

  • șalote 5 mari, tăiate în inele de 3-4 mm
  • lapte 100 ml
  • făină simplă 5 linguri, bine condimentate

A servi

  • orez de iasomie aburit
  • ardei iute roșu feliate mărunt
  • frunze de coriandru

Metodă

Pentru a face pasta

  • Pasul 1

    Se toarnă apă clocotită peste ardeii iute și se lasă la macerat 5-10 minute.

  • Pasul 2

    Îndepărtați semințele, tocați-le gros și adăugați-le într-un blender, cu restul de ingrediente pentru pastă și un strop de apă. Amestecă bine până se omogenizează.

Pentru a face curry

  • Pasul 1

    Condimentați strălucirea bună a cărnii de vită cu sare și piper și încălziți 1 lingură de ulei într-o caserolă mare. Se caleste carnea pana se rumeneste cu adevarat pe toate laturile. Faceți acest lucru pe loturi, dacă aveți nevoie, și transferați-l într-un castron în timp ce gătiți restul.

  • Pasul 2

    Adăugați încă o lingură de ulei în tigaie și prăjiți pasta de rendang la foc mic, până când este parfumată, aproximativ 5 minute. Adăugați laptele de cocos, anasonul stelat și scorțișoara și aduceți la foc mic.

  • Pasul 3

    Răzuiți orice biți care sunt lipiți de partea inferioară a tigaiei. Adăugați stratul de vită înapoi în tigaie și completați cu apă pentru a acoperi carnea. Adăugați capacul, fierbeți la foc mic timp de 2½-3 ore sau până când carnea este cu adevărat fragedă.

Pentru a face ceapa crocantă

  • Pasul 1

    Între timp, pentru a face ceapa crocantă, separați inelele de șalotă în cercuri individuale. Înmuiați în lapte timp de 10 minute, apoi scurgeți-le și aruncați făina condimentată.

  • Pasul 2

    Încălziți ulei de 2 cm într-o tigaie superficială sau tigaie, până când este fierbinte, dar nu se fumează. Scuturați făina în exces, apoi coborâți ceapa în ulei cu clește. Se prăjește 1-2 minute până se rumenesc și se crocanează.

  • Pasul 3

    Se scurge pe hârtie de bucătărie și se lasă să se răcească.

A servi

  • Pasul 1

    Serviți rendangul în boluri cu orez aburit. Se împrăștie peste ceapă crocantă, ardei iute roșu și coriandru pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 531
  • Gras 37.6g
  • Saturează 19.4g
  • Carbohidrați 16.1g
  • Zaharuri 4.3g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 30.7g
  • Sare 0,2g
.
#Shin #rending #din #carne #vită
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast