Tipul bucătăriei:
Shin rending din carne de vită
- servește 12
- Uşor
O scuză minunată pentru o petrecere de sâmbătă seara între prieteni, acest curry de vită aromat, gătit lent, face suficient pentru a servi 12. Dacă vă aflați cu niște resturi, deșeurile nu vor, nu pentru că sunt și congelabile.
Ingrediente
- shin de carne de vită 2kg, tăiat în bucăți
- ulei vegetal
- lapte de nucă de cocos Cutii de 2x400g
- anason stelat 4
- scorţişoară 2 bețe, rupte în jumătate
Rendang pasta
- ardei iute uscate 6-8 mari
- șalote 250g, curățat și rupt în două
- galangal proaspăt 200g, tocate aproximativ (folosiți pastă sau piure dacă nu puteți obține acest lucru)
- ghimbir 200g, decojite și tocate grosier
- usturoi 1 bec mare, (aproximativ 12-15 cuișoare) cuișoare separate și decojite
- lemongrass 10 tulpini, frunze exterioare dure aruncate, restul tocate mărunt
Ceapă crocantă
- șalote 5 mari, tăiate în inele de 3-4 mm
- lapte 100 ml
- făină simplă 5 linguri, bine condimentate
A servi
- orez de iasomie aburit
- ardei iute roșu feliate mărunt
- frunze de coriandru
Metodă
Pentru a face pasta
-
Pasul 1
Se toarnă apă clocotită peste ardeii iute și se lasă la macerat 5-10 minute.
-
Pasul 2
Îndepărtați semințele, tocați-le gros și adăugați-le într-un blender, cu restul de ingrediente pentru pastă și un strop de apă. Amestecă bine până se omogenizează.
Pentru a face curry
-
Pasul 1
Condimentați strălucirea bună a cărnii de vită cu sare și piper și încălziți 1 lingură de ulei într-o caserolă mare. Se caleste carnea pana se rumeneste cu adevarat pe toate laturile. Faceți acest lucru pe loturi, dacă aveți nevoie, și transferați-l într-un castron în timp ce gătiți restul.
-
Pasul 2
Adăugați încă o lingură de ulei în tigaie și prăjiți pasta de rendang la foc mic, până când este parfumată, aproximativ 5 minute. Adăugați laptele de cocos, anasonul stelat și scorțișoara și aduceți la foc mic.
-
Pasul 3
Răzuiți orice biți care sunt lipiți de partea inferioară a tigaiei. Adăugați stratul de vită înapoi în tigaie și completați cu apă pentru a acoperi carnea. Adăugați capacul, fierbeți la foc mic timp de 2½-3 ore sau până când carnea este cu adevărat fragedă.
Pentru a face ceapa crocantă
-
Pasul 1
Între timp, pentru a face ceapa crocantă, separați inelele de șalotă în cercuri individuale. Înmuiați în lapte timp de 10 minute, apoi scurgeți-le și aruncați făina condimentată.
-
Pasul 2
Încălziți ulei de 2 cm într-o tigaie superficială sau tigaie, până când este fierbinte, dar nu se fumează. Scuturați făina în exces, apoi coborâți ceapa în ulei cu clește. Se prăjește 1-2 minute până se rumenesc și se crocanează.
-
Pasul 3
Se scurge pe hârtie de bucătărie și se lasă să se răcească.
A servi
-
Pasul 1
Serviți rendangul în boluri cu orez aburit. Se împrăștie peste ceapă crocantă, ardei iute roșu și coriandru pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 531
- Gras 37.6g
- Saturează 19.4g
- Carbohidrați 16.1g
- Zaharuri 4.3g
- Fibră 2.4g
- Proteină 30.7g
- Sare 0,2g