Skip to content

Tipul bucătăriei:

Cocktail sidecar într-un pahar coupe cu o sticlă de lichid roșu în spate

Sidecar condimentat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 1
  • Uşor

Un cocktail încălzitor, cu vreme rece, realizat cu rachiu condimentat de casă. Omiteți condimentele pentru un cocktail clasic sidecar sau încercați să folosiți bourbon dacă nu găsiți coniac


Încercați rețeta noastră de cocktail sidecar, apoi verificați espresso martini și mai multe rețete de cocktail de Crăciun.

Ingrediente

  • zahăr pudră 2 linguri
  • coniac condimentat sau coniac 50ml, (vezi mai jos)
  • Cointreau 25 ml
  • suc de lămâie 25ml, plus o pană de lămâie pentru pahar

COGNAC condimentat

  • păstăi de cardamom 4, învinețit
  • bat de scortisoara 1
  • anason stelat 1
  • ghimbir 2 felii mici
  • coniac 200 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face coniacul condimentat, puneți toate condimentele și ghimbirul în coniac și lăsați la infuzat 30-45 de minute, gustând după 30 de minute. Lăsați mai mult timp dacă doriți o aromă picantă suplimentară. Acest lucru va face suficient pentru patru băuturi, dar dacă doriți să infuzați o sticlă întreagă (aproximativ 70cl), atunci triplați cantitățile.

  • Pasul 2

    Pentru a face sidecar-ul, puneți zahărul tos pe o farfurioară și frecați o pană de lămâie în jurul marginii unui pahar mic coupe. Scufundați marginea de sticlă în zahăr, așa cum ați face un pahar de margarita cu sare. Puneți restul ingredientelor de cocktail într-un agitator de cocktail, umpleți cu gheață și agitați bine înainte de a strecura în paharul cupe mat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 210
  • Gras 0,1g
  • Carbohidrați 11.3g
  • Zaharuri 11.2g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 0,2g
.
#Sidecar #condimentat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *