Tipul bucătăriei:
Smochine cu miere
- serveste 6
- Puțin efort
Simplu, dar eficient, acest desert decadent de smochine cu miere vă va impresiona prietenii și familia. Serviți smochinele calde cu o praf de iaurt și un strop de sirop.
Ingrediente
- portocale 2 se suceaza si se pastreaza coaja
- miere limpede 85 g plus 1 lingura pentru amestecul de nuci
- extract de vanilie 1 lingura
- smochine semiuscate 18
- nuci decojite 50 g
- seminte de susan 2 lingurite
- scorțișoară măcinată 1/2 lingura
- iaurt a servi
Metodă
-
Pasul 1
Taie cateva fasii de coaja de portocala, apoi pune-le intr-o tigaie mica cu sucul de portocale, 85 g de miere limpede si extract de vanilie. Se pune la foc foarte mic pana s-a dizolvat mierea, apoi se adauga smochinele semiuscate. Se fierbe la foc mic, neacoperit, timp de 10 minute sau până când smochinele sunt moi, ungându-le din când în când. Se ia de pe foc si se lasa la racit 10-15 minute.
-
Pasul 2
Amestecați nucile tocate, semințele de susan, 1 lingură de miere și scorțișoara măcinată. Scoateți smochinele din sirop, faceți o fantă în vârful fiecăreia și umpleți-le cu amestecul de nuci.
Se pun smochinele intr-un singur strat intr-o tava de copt si se coace 5-10 minute la 160c/ventilator 140c/gaz 3 pana se incinge. Se servesc smochinele calde cu iaurt si sirop.