Skip to content

Tipul bucătăriei:

7839

Smochine cu miere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Simplu, dar eficient, acest desert decadent de smochine cu miere vă va impresiona prietenii și familia. Serviți smochinele calde cu o praf de iaurt și un strop de sirop.


Ingrediente

  • portocale 2 se suceaza si se pastreaza coaja
  • miere limpede 85 g plus 1 lingura pentru amestecul de nuci
  • extract de vanilie 1 lingura
  • smochine semiuscate 18
  • nuci decojite 50 g
  • seminte de susan 2 lingurite
  • scorțișoară măcinată 1/2 lingura
  • iaurt a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Taie cateva fasii de coaja de portocala, apoi pune-le intr-o tigaie mica cu sucul de portocale, 85 g de miere limpede si extract de vanilie. Se pune la foc foarte mic pana s-a dizolvat mierea, apoi se adauga smochinele semiuscate. Se fierbe la foc mic, neacoperit, timp de 10 minute sau până când smochinele sunt moi, ungându-le din când în când. Se ia de pe foc si se lasa la racit 10-15 minute.

  • Pasul 2

    Amestecați nucile tocate, semințele de susan, 1 lingură de miere și scorțișoara măcinată. Scoateți smochinele din sirop, faceți o fantă în vârful fiecăreia și umpleți-le cu amestecul de nuci.

    Se pun smochinele intr-un singur strat intr-o tava de copt si se coace 5-10 minute la 160c/ventilator 140c/gaz 3 pana se incinge. Se servesc smochinele calde cu iaurt si sirop.

#Smochine #miere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *