Skip to content

Tipul bucătăriei:

7623

Smochine de artar si nuca la cuptor cu mascarpone de vanilie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Aceste sirop de arțar copt și smochine de nucă sunt un deliciu grozav atunci când smochinele sunt în sezon. Se servesc cu un mascarpone rapid de vanilie pe care il poti folosi ca alternativa la crema pentru a insoti o multime de deserturi.


Ingrediente

  • smochine coapte 12
  • jumătăţi de nucă 50 g
  • unt 50 g, cuburi
  • Sirop din esență de arțar 4 linguri
  • mascarpone sau extract de vanilie, a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați câte o cruce în fiecare smochină la aproximativ ¾ din distanță, astfel încât să se extindă puțin. Pune câte un cub de unt în interiorul fiecărei smochine și pune într-o tavă de copt unsă cu unt.

  • Pasul 2

    Presarati nucile peste si stropiti cu sirop de artar. Coacem aproximativ 20 de minute, glazurand cu siropul si untul. Serviți 3 smochine de persoană cu o praf de mascarpone cu vanilie.

#Smochine #artar #nuca #cuptor #mascarpone #vanilie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *