Skip to content

Tipul bucătăriei:

Farfurii albe acoperite cu mascarpone si jumatati de smochine mov

Smochine la cuptor amaretto

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Smochinele cu dulceață sunt prăjite cu amaretto pentru o dulceață de nuci. Serviți cu mascarpone cremos și biscuiți amaretti mărunțiți pentru un desert elegant de toamnă


Bucurați-vă de aceste smochine coapte amaretto, apoi verificați tarta cu smochine, smochinele prăjite, smochinele pe pâine prăjită și mai multe rețete de smochine.

Ingrediente

  • smochine 12, înjumătățit
  • amaretto 150 ml
  • zahăr pudră 75 g
  • pasta de boabe de vanilie ½ linguriță, plus ½ linguriță
  • mascarpone 200 g
  • iaurt grecesc 200 g
  • zahăr pudră 1 lingura
  • biscuiti amaretti 50 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pune smochinele, cu partea tăiată în jos, într-o tavă de copt de 20 cm x 30 cm. Amestecați amaretto, zahărul tos, ½ linguriță de vanilie și 50 ml de apă într-o tigaie mică și încălziți până se dizolvă zahărul, apoi turnați peste smochine. Acoperiți vasul cu folie și prăjiți timp de 10 minute, înainte de a îndepărta folia și a mai prăji încă 15 minute. Se răcește la temperatura camerei.

  • Pasul 2

    Amestecați mascarpone, iaurtul grecesc, ½ linguriță de pastă de vanilie și zahăr pudră.

  • Pasul 3

    Puneți niște iaurt mascarpone pe farfurii și turnați peste smochine și siropul lor. Zdrobiți peste câțiva biscuiți amaretti pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 929
  • Gras 32.8g
  • Saturate 18.3g
  • Carbohidrați 117,5g
  • Zaharuri 117.2g
  • Fibră 15.2g
  • Proteină 12g
  • Sare 0,4g
#Smochine #cuptor #amaretto
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *