Tipul bucătăriei:
Smochine la cuptor amaretto
- serveste 4
- Uşor
Smochinele cu dulceață sunt prăjite cu amaretto pentru o dulceață de nuci. Serviți cu mascarpone cremos și biscuiți amaretti mărunțiți pentru un desert elegant de toamnă
Publicat:
Bucurați-vă de aceste smochine coapte amaretto, apoi verificați tarta cu smochine, smochinele prăjite, smochinele pe pâine prăjită și mai multe rețete de smochine.
Ingrediente
- smochine 12, înjumătățit
- amaretto 150 ml
- zahăr pudră 75 g
- pasta de boabe de vanilie ½ linguriță, plus ½ linguriță
- mascarpone 200 g
- iaurt grecesc 200 g
- zahăr pudră 1 lingura
- biscuiti amaretti 50 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pune smochinele, cu partea tăiată în jos, într-o tavă de copt de 20 cm x 30 cm. Amestecați amaretto, zahărul tos, ½ linguriță de vanilie și 50 ml de apă într-o tigaie mică și încălziți până se dizolvă zahărul, apoi turnați peste smochine. Acoperiți vasul cu folie și prăjiți timp de 10 minute, înainte de a îndepărta folia și a mai prăji încă 15 minute. Se răcește la temperatura camerei.
-
Pasul 2
Amestecați mascarpone, iaurtul grecesc, ½ linguriță de pastă de vanilie și zahăr pudră.
-
Pasul 3
Puneți niște iaurt mascarpone pe farfurii și turnați peste smochine și siropul lor. Zdrobiți peste câțiva biscuiți amaretti pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 929
- Gras 32.8g
- Saturate 18.3g
- Carbohidrați 117,5g
- Zaharuri 117.2g
- Fibră 15.2g
- Proteină 12g
- Sare 0,4g