Skip to content

Tipul bucătăriei:

2113

Smochine prajite cu alune

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Răsfață-ți invitații cu acest desert de smochine stropite într-un sirop de miere și Prosecco, acoperit cu alune crocante și servit cu înghețată răcoritoare de vanilie.


Ingrediente

  • portocale 1, cu coaja si zeama
  • prosecco roz 1 pahar
  • bat de scortisoara 1
  • Miere 20g (Francesco folosește alune, dar o miere de flori ar fi potrivită)
  • smochine violete 8
  • alune de padure 10, zdrobit
  • zahăr pudră la praf
  • inghetata de vanilie a servi
  • cimbru câteva frunze
  • pastaie de vanilie 1, împărțit în 4 pe lungime

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se pun coaja si sucul, prosecco, batonul de scortisoara si mierea si se fierbe la foc mic. Misto.

  • Pasul 2

    Tăiați smochinele în jumătate și puneți-le cu partea tăiată în sus într-o tavă de copt. Acoperiți fiecare smochine cu puțin din amestec. Se prăjește timp de 25 de minute și se lasă să se odihnească încă 25 de minute.

  • Pasul 3

    Adaugam alunele, stropim cu zahar pudra si punem sub un gratar foarte incins pana clocotesc si se prajesc. Se serveste fierbinte cu o lingura de inghetata, un strop de cimbru si o bucatica de pastaie de vanilie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 149
  • Carbohidrați 19.2g
  • Proteină 2.8g
  • Gras 5.1g
  • Sare 0,02g
  • Fibră 2.9g
#Smochine #prajite #alune
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *