Tipul bucătăriei:
Smochine prajite cu alune
- serveste 4
- Uşor
Răsfață-ți invitații cu acest desert de smochine stropite într-un sirop de miere și Prosecco, acoperit cu alune crocante și servit cu înghețată răcoritoare de vanilie.
Ingrediente
- portocale 1, cu coaja si zeama
- prosecco roz 1 pahar
- bat de scortisoara 1
- Miere 20g (Francesco folosește alune, dar o miere de flori ar fi potrivită)
- smochine violete 8
- alune de padure 10, zdrobit
- zahăr pudră la praf
- inghetata de vanilie a servi
- cimbru câteva frunze
- pastaie de vanilie 1, împărțit în 4 pe lungime
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se pun coaja si sucul, prosecco, batonul de scortisoara si mierea si se fierbe la foc mic. Misto.
-
Pasul 2
Tăiați smochinele în jumătate și puneți-le cu partea tăiată în sus într-o tavă de copt. Acoperiți fiecare smochine cu puțin din amestec. Se prăjește timp de 25 de minute și se lasă să se odihnească încă 25 de minute.
-
Pasul 3
Adaugam alunele, stropim cu zahar pudra si punem sub un gratar foarte incins pana clocotesc si se prajesc. Se serveste fierbinte cu o lingura de inghetata, un strop de cimbru si o bucatica de pastaie de vanilie.
Informatii nutritionale
- Kcals 149
- Carbohidrați 19.2g
- Proteină 2.8g
- Gras 5.1g
- Sare 0,02g
- Fibră 2.9g