Tipul bucătăriei:
S’mores ciocolată și oale de caramel sărate
- servește 6
- Uşor
Aici clasica gustare de foc de tabără din SUA, de marshmallow prăjită și ciocolată strânsă între doi biscuiți, este refăcută pentru a crea un desert elegant stratificat
Ingrediente
- biscuiți digestivi 4
- sos caramel sarat 120g
- 70% ciocolata neagra 150g, rupt în bucăți mici
- crema dubla 200 ml
- ouă 2, separate
- zahăr pudră 120g
- crema de tartar 1/8 linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Puneți biscuiții într-un castron și bateți cu un sucitor într-o moloz fină. Împărțiți între șase pahare mici și lingură peste sosul caramel sărat.
-
Pasul 2
Topiți ciocolata cu un vârf de sare într-un castron de deasupra unei tigaie cu apă care fierbe ușor. Odată topit, scoateți din tigaie și lăsați să se răcească.
-
Pasul 3
Utilizați bătăi electrice pentru a bate crema la vârfuri moi.
-
Pasul 4
Adăugați gălbenușurile de ou în ciocolată și amestecați până se omogenizează. Adăugați 1/4 din smântână și bateți până se combină complet. Includeți crema rămasă și împăturiți-le. Împărțiți între pahare și răciți timp de 30 de minute pentru a rămâne ferm. Scoateți din frigider și lăsați să ajungă la temperatura camerei înainte de servire.
-
Pasul 5
Odată ce vasele s-au întins, puneți albușurile de ou, zahărul și smântâna de tartru într-un bol rezistent la căldură și folosiți bătători electrice pentru a bate împreună. Puneți peste o tigaie cu apă care fierbe ușor și bateți continuu timp de 6-8 minute până când zahărul s-a dizolvat complet și albușurile de ou au triplat volumul într-o consistență strălucitoare și lucioasă. Scoateți-l de pe foc și continuați să bateți timp de 4-5 minute până când amestecul deține vârfuri moi.
-
Pasul 6
Puneți marshmallow peste vasele de ciocolată și suflați cu grijă blaturile până devin aurii (puteți face acest lucru și sub un grătar atâta timp cât paharele sunt rezistente la căldură). Serviți imediat.
Informatii nutritionale
- Kcals 526
- Gras 35.2g
- Saturează 20.7g
- Carbohidrați 44,9g
- Zaharuri 36.3g
- Fibră 3.4g
- Proteină 5.8g
- Sare 0,3g