Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un turn de chifle umplute, așezat pe un suport de tort alb

Snowball choux bun tower

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Un mic efort

Faceți turnul choux glazurat al lui Edd Kimber pentru un desert orbitor de Ziua Crăciunului. Umplut cu cremă de cocos și finisat cu glazură de vanilie, este la fel de decadent pe cât de frumos


Încercați turnul nostru de Crăciun, apoi verificați rețeta noastră de turn de croquembouche și profiterole.

Ingrediente

PATISERIE CHOUX

  • tot laptele 85 ml
  • unt nesarat 85g, cubulețe
  • zahăr pudră 2 lingurițe
  • sare de mare fină ½ linguriță
  • făină 85g, (utilizați un amestec de părți egale făină simplă și făină de pâine)
  • ouă 3 mari, bătute

UMPLERE

  • lapte de nucă de cocos 400g tablă (răciți tablă – veți folosi 100g smântână îngroșată din ea)
  • crema dubla 400 ml
  • pasta de fasole de vanilie 1 linguriță
  • zahăr glazură 2 linguri

GLAZURĂ

  • zahăr glazură 200g
  • tot laptele 30 ml
  • pasta de fasole de vanilie Sp linguriță
  • nucă de cocos în fulgi sau deshidratată 50g, ușor prăjit

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face patiseria choux, se toarnă 85 ml de apă și laptele într-o tigaie medie cu untul, zahărul și sarea. Gatiti la foc mic pana cand zaharul si sarea s-au dizolvat, apoi ridicati focul la mediu-mare si puneti la fierbere. Se ia de pe foc, se adaugă făina și se amestecă rapid pentru a face un aluat. Reveniți la foc și gătiți timp de 2-3 minute, amestecând continuu, până când se formează un film pe fundul tigaiei. Includeți aluatul într-un castron și bateți câteva minute până se răcește. Adăugați ouăle, câte o dată, bătând în fiecare adăugare până când sunt complet combinate înainte de a adăuga mai multe. Adăugați suficient din ouăle bătute pentru a face un aluat ușor lucios care, ridicat din castron, cade din spatulă în formă de V (este posibil să nu aveți nevoie de toate ouăle). Dacă se rupe când este ridicat, are nevoie de un pic mai mult ou; dacă este prea slab și curge ușor, ați adăugat prea mult.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 190 ° C / ventilator 170 ° C / gaz 5. Răsturnați produsele de patiserie într-o pungă de conducte prevăzută cu o duză rotundă simplă și puneți-o deoparte. Puteți țevi fără ghid, dar este cel mai ușor să utilizați un șablon, astfel încât toate chiflele să aibă aceeași dimensiune și să se coacă pentru aceeași perioadă de timp. Tăiați o foaie de hârtie de copt suficient de mare pentru a se potrivi cu cea mai mare tava de copt și folosiți un tăietor rotund de 4 cm pentru a desena 12 cercuri pe hârtie folosind un creion. Întoarceți hârtia, puneți-o pe tavă și țevi runde mici de patiserie pentru a umple cercurile. Scufundați un deget în apă și apăsați ușor orice vârfuri din patiserie.

  • Pasul 3

    Pentru a ajuta patiseria choux să crească cât mai mult posibil, înțepați-o ușor cu puțină apă chiar înainte de coacere – este ca și cum ați adăuga abur în cuptor atunci când coaceți pâinea. Coaceți timp de 30-35 de minute sau până când chiflele sunt maronii aurii și bine crescute. Deschideți cuptorul, apoi folosiți cu atenție un cuțit mic și ascuțit pentru a face o mică gaură în partea laterală a fiecărui coc. Închideți ușa cuptorului, opriți focul și lăsați chiflele să se răcească în interior timp de 30 de minute – acest lucru îi va ajuta să rămână clare.

  • Pasul 4

    Pentru glazură, amestecați toate ingredientele, cu excepția nucii de cocos prăjite, până când sunt groase, dar ușor de tocat. Pentru umplutură, scoateți lada de lapte de cocos din frigider, deschideți și scoateți 100g de smântână îngroșată, lăsând apa în urmă. Bateți crema de nucă de cocos cu smântână dublă, vanilie și zahăr până când amestecul deține vârfuri dure.

  • Pasul 5

    Pentru asamblare, tăiați chiflele în jumătate și umpleți-le cu generozitate cu frisca. Puneți puțin din glazură peste fiecare coc și presărați cu nucă de cocos prăjită. Dacă doriți să construiți chiflele într-un turn, răcoriți cel puțin 1 oră înainte de asamblare. Odată coapte, chiflele neumplute se vor păstra până la trei zile. Odată umplute, se servesc cel mai bine în aceeași zi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 786
  • Gras 59.2g
  • Saturează 37.6g
  • Carbohidrați 53.6g
  • Zaharuri 42.3g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 8.2g
  • Sare 0,6g
.
#Snowball #choux #bun #tower
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *