Tipul bucătăriei:
Spanac gnudi
- servește 4 ca starter
- Un mic efort
Whiz a albit spanacul în ricotta pentru a face aceste delicioase gnudi pernute. Perfect pentru un prânz elegant sau un starter impresionant
Faceți aceste gnudi de spanac, apoi consultați rețetele noastre pentru ricotta gnudi și cartofi dulci gnudi. Pentru un alt proiect de bucătărie, încercați să faceți gnocchi de casă și răsfoiți colecția noastră de rețete de gnocchi.
Ingrediente
- ricotta 250g
- copil spanac 200g
- gălbenuș de ou 1
- parmezan 50g, ras fin, plus un plus de servit
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- griş 250g
- unt 75g
- salvie o mână de frunze
Metodă
-
Pasul 1
Tapetați o sită cu muselină sau un prosop curat și subțire și puneți-l peste un castron. Puneți ricotta în muselină și răsuciți și legați partea de sus. Se răcește cel puțin 4 ore pentru a îndepărta lichidul din ricotta.
-
Pasul 2
Spălați spanacul într-o tigaie cu apă care fierbe până când tocmai se ofileste, apoi scurgeți-l. Când sunt răcite, folosiți mâinile curate pentru a stoarce cât mai mult lichid posibil, apoi tocați mărunt. Ridicați ricotta scursă într-un castron și condimentați. Adăugați spanacul, gălbenușul de ou, parmezanul și usturoiul zdrobit. Rulați în 16 bile.
-
Pasul 3
Într-o tavă mare de copt, împrăștiați 125g gris într-un strat uniform. Puneți în gnudi, cu goluri între ele, apoi împrăștiați peste încă 125g de gri, acoperind bine fiecare bilă. Acoperiți și răciți peste noapte.
-
Pasul 4
Aduceți o tigaie mare cu apă sărată la fierbere și fierbeți gnudiul timp de 2 minute, în loturi, până când plutesc. Scoateți-l într-o tigaie cu 3 linguri de ulei. Se prăjește gnudiul timp de 2-3 minute sau până se rumenesc.
-
Pasul 5
Într-o tigaie mică, gătește untul până se întunecă și miroase a nuci, apoi adaugă o mână de frunze de salvie. Împărțiți gnudiul între boluri, lingurați peste unele dintre frunzele de salvie și unt, radeți-le peste puțin parmezan și presărați piper negru.
Informatii nutritionale
- Kcals 610
- Gras 36,8g
- Saturează 18.3g
- Carbohidrați 48.4g
- Zaharuri 1.8g
- Fibră 2.5g
- Proteină 20g
- Sare 0,8g