Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de sparanghel și brânză de capră servită pe o farfurie rotundă albă pe o masă de lemn maro închis

Sparanghel, brânză de capră și dragoste

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6 ca starter
  • Un mic efort

Verificați această rețetă vibrantă de start pentru sparanghel cu brânză de capră cremoasă și dragoste proaspătă, perfectă pentru a impresiona prietenii la următoarea cină. Acest fel de mâncare vine de la bucătarul-șef Johnnie Crowe la noul său restaurant din East London, Nest


Ingrediente

  • dragoste 100g, (vezi notele de mai jos)
  • ulei vegetal 200 ml
  • vin alb dulce 150ml
  • brânză moale de capră tare 150g (am folosit Ragstone), mărunțit în bucăți mici
  • gelatină 1 frunza
  • crema dubla 200 ml
  • sparanghel 2 ciorchini (aproximativ 800g)
  • lămâie ½, suc
  • ulei de masline 2 linguri
  • pesmet panko 50g

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați lovage și uleiul vegetal împreună până când devine verde strălucitor – apoi lăsați să se scurgă printr-o sită fină peste un castron în frigider timp de 1 oră.

  • Pasul 2

    Puneți vinul dulce într-o tigaie mică la foc mediu și reduceți cu 1/ 2. Adăugați brânza de capră și amestecați până se topește complet. Înmuiați frunza de gelatină în apă rece ca gheața până când este foarte moale, strângeți bine și amestecați în amestec până se dizolvă. Se răcește ușor.

  • Pasul 3

    Bateți smântâna dublă până la vârfuri moi. Umpleți un castron cu apă cu gheață și așezați bolul de smântână deasupra. Împingeți ușor amestecul de brânză de capră în smântână dublă și continuați să pliați și să amestecați până când formează vârfuri rigide. Montați o pungă de conducte cu o duză largă, apoi țineți de-a lungul filmului de agățare și rotiți-o în bușteni – aproximativ 3cm în diametru. Se răcește la frigider cel puțin 2 ore.

  • Pasul 4

    Faceți sparanghelul pentru a îndepărta vârfurile fragede de pe capetele lemnoase. Spălați capetele lemnoase timp de 1 minut într-o tigaie mare cu apă clocotită sărată, apoi încingeți într-un blender mic cu 30g de ulei de lovage, o stoarcere de suc de lămâie și ceva condiment. Se toarnă printr-o sită și se lasă să se răcească.

  • Pasul 5

    Blanchează vârfurile de sparanghel în aceeași tigaie, timp de 1 minut, apoi scufundă-te în apă cu gheață. Tăiați bucăți de 3cm și răciți.

  • Pasul 6

    Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și gătește pesmetul panko, amestecând regulat timp de 3-4 minute sau până devine auriu. Așezați pe hârtie de bucătărie și răciți-o.

  • Pasul 7

    Pentru a servi, aruncați vârfurile de sparanghel în sparanghel și pansament pentru dragoste, condimentați și împărțiți între farfurii. Tăiați buștenii de brânză de capră în bastoane de dimensiuni similare, rulați pesmetul crocant, farfuria și stropiți cu mai mult ulei de dragoste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 408
  • Gras 33.1g
  • Saturează 16.5g
  • Carbohidrați 9.9g
  • Zaharuri 4.2g
  • Fibră 2.8g
  • Proteină 11.7g
  • Sare 0,5g
.
#Sparanghel #brânză #capră #și #dragoste
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *