Skip to content

Tipul bucătăriei:

Sufle de pecorino și nucă la cuptor dublu

Sufleuri de nucă și pecorino la cuptor dublu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6 ca starter
  • Uşor

Unul pentru următoarea cină: sufleuri ușor, dar impresionante, savuroase, cu pesto cu nuci și nuci crocante


Ingrediente

  • unt 25g, plus extra pentru ungere
  • tot laptele 400 ml
  • făină simplă 5 linguri
  • nuc 40g, tocate grosier, plus 1 lingură
  • ulei de nucă
  • brânză pecorino 12g, ras fin
  • ouă 3 mari, separate
  • frișcă 50 ml
  • pesto proaspăt 4 linguri, (unele mărci includ nuci întregi de pin, care adaugă o textură suplimentară)
  • oțet balsamic 1 lingură
  • suc de lămâie 1 lingură

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și ungeți 6 x 150 ml ramekine antiaderente cu unt. Aduceți laptele la fierbere, apoi scoateți imediat focul.

  • Pasul 2

    Se amestecă făina și 1 lingură de nuci într-un robot de bucătărie.

  • Pasul 3

    Topiți untul cu 2 lingurițe de ulei de nucă într-o cratiță medie. Se amestecă făina timp de un minut, apoi se ia focul și se amestecă treptat laptele fierbinte, până se omogenizează. Puneți din nou pe plită la foc mic și gătiți, amestecând, până când sosul se îngroașă și ajunge la fierbere.

  • Pasul 4

    Amestecați sosul îngroșat, 85g de pecorino și gălbenușurile într-un castron și bateți albușurile în vârfuri rigide într-un alt castron.

  • Pasul 5

    Fierbe ibricul. Îndoiți albușurile prin amestecul de brânză – amestecând mai întâi o lingură, veți ajuta la slăbirea sosului. Umpleți fiecare ramekin 2/ 3 pline, apoi așezați-le într-o cutie de prăjit adânc. Se toarnă apă clocotită pentru a veni la jumătatea părților laterale ale ramekinelor, apoi se coace timp de 15-20 de minute până când se ridică și se pune. Ridicați ramekinurile din tablă și lăsați-le să se răcească timp de 5-10 minute.

  • Pasul 6

    Pentru servire, încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Slăbiți sufleele din ramekinele lor cu un cuțit, apoi transformați-le în feluri de mâncare individuale puțin adânci sau într-o tavă mare de mică adâncime. Se stropesc puțină smântână peste fiecare sufle, se presară cu brânza rămasă și se acoperă cu nucile tocate. Coaceți timp de 10 minute până când este umflat și aurit.

  • Pasul 7

    Amestecați pesto-ul, oțetul și lămâia și puneți câte o lingură peste fiecare sufle pe măsură ce serviți. Serviți cu câteva frunze de salată crocante și pâine crocantă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 387
  • Gras 29.1g
  • Saturează 7.5g
  • Carbohidrați 16.4g
  • Zaharuri 3.4g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 14.5g
  • Sare 0,4g
.
#Sufleuri #din #nucă #și #pecorino #cuptor #dublu
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *