Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Șuncă de marmeladă de whisky

Șuncă de marmeladă de whisky

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10
  • Uşor

Fructat, afumat, dulce și sărat, această șuncă este o explozie de aromă de Crăciun. Arată impresionant cu osul și sculptat la masă


Încercați această rețetă de șuncă de marmeladă de whisky, apoi verificați gammonul nostru cu aragaz lent, gammon fript, şuncă prăjită, și altele Rețete de șuncă de Crăciun.

Păstrați resturile pentru acele sarnii epice de după Crăciun (cu puțin mai multă marmeladă dacă vă simțiți fantezie) și micul dejun / brunch-uri cu ouă. Este darul care continuă să ofere!

Ingrediente

  • articulație de gammon nefiert 5 kg, osos
  • ceapă 1, tocat
  • morcov 1, cubulete
  • foi de dafin 2
  • portocale 1, coajă, tăiată
  • boabe de piper negru 2 lingurițe
  • cuișoare o mână
  • marmeladă 250g
  • whisky 100 ml
  • zahăr brun moale deschis 125g
  • ghimbir de pamant ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți gammonul în cea mai mare oală în care se va încadra confortabil și completați cu apă rece pentru a vă scufunda. Adăugați ceapa, morcovul, frunzele de dafin, coaja și sucul de portocale, boabele de piper și câteva cuișoare. Aduceți la foc mic, îndepărtând orice spumă care se formează la suprafață. Acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 3 ore, completând cu mai multă apă dacă articulația devine expusă.

  • Pasul 2

    Scoateți șunca din apă și răciți-o pe o farfurie mare sau o tavă de copt până când este suficient de rece pentru a se manipula. Tăiați pielea cu un cuțit ascuțit, lăsând un strat bun de grăsime dedesubt.

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Încălziți marmelada, whisky-ul, zahărul și ghimbirul într-o tigaie mică, amestecând până se omogenizează, apoi scoateți-l de pe foc. Înscrieți modele de diamante în grăsimea șuncă, apoi apăsați un cuișor în fiecare secțiune transversală a scorului. Transferați-o într-o tablă tapițată cu folie și amestecați-o cu glazura, acoperind grăsimea cu generozitate. Prajiti 15 minute, apoi lingurati peste glazura lipicioasa care este adunata in tava. Prajiti inca 5-10 minute sau pana cand este lucios, auriu si lipicios. Lăsați să se răcească ușor înainte de a tăia în felii subțiri pentru a servi. Orice șuncă rămasă poate fi păstrată la frigider până la cinci zile.

Informatii nutritionale

  • Kcals 548
  • Gras 24.6g
  • Saturează 8.2g
  • Carbohidrați 28.7g
  • Zaharuri 28.6g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 46.7g
  • Sare 6g
.
#Șuncă #marmeladă #whisky
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *