Tipul bucătăriei:
Şuncă lipicioasă de rodie dulce-acrişoară
- serveste 8
- Uşor
O alternativă genială la curcan, gâscă și miel în ziua de Crăciun. Sau ceva de Boxing Day, dacă până atunci ai rămas fără carne! Aromele în timpul gătirii acestei șunci sunt senzaționale; lăsați ușa bucătăriei deschisă pentru ca toată lumea să se bucure de ea
Încearcă această rețetă de șuncă de Crăciun cu sos de rodie, apoi verifică-ne gammon de gătit lent, friptură gammon, şuncă prăjită și altele Retete de sunca de Craciun.
Ingrediente
- suc de rodie 150 ml
- melasa de rodie 200 ml
- zahăr brun deschis 2 linguri
- ulei de masline 2 linguri
- portocale 1, zestă
- seminte de fenicul si chimen 1 lingura fiecare
- scorțișoară măcinată 1 lingura
- șuncă dezosată fiartă sau rostogolire 3,5-4 kg, pielea îndepărtată
RELISH DE RODIE
- cepe roșii 2, tocate fin
- seminte de rodie 3 x căzi de aproximativ 110 g fiecare, sau semințe din 2-3 rodii întregi
- ketchup de roșii 2 linguri
- melasa de rodie 2 linguri
- portocale 1⁄2, suc
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se amesteca sucul de rodie, melasa, zaharul, uleiul, coaja de portocala si condimentele si se toarna peste sunca intr-o tava. Se prăjește timp de 30-40 de minute, ungând o dată sau de două ori, până când este fierbinte și lipicios. Amestecați ingredientele pentru condiment și serviți cu șuncă.
Informatii nutritionale
- Kcals 627
- Gras 20.2g
- Carbohidrați 32.1g
- Fibră 1.1g
- Proteină 78,9g
- Sare 9.5g