Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un castron umplut cu găluște într-un bulion

Supă picantă de wonton

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Acest bulion fierbinte și acru simbolizează gătitul Sichuan – picant, acru și plin de umami. Cu atât mai bine cu găluște delicioase, mici, care nu se îmbibă în bulion


Încercați această supă picantă de wonton, apoi verificați și mai multe rețete de găluște, cum ar fi găluștele noastre de supă chineză, găluștele chinezești ușoare și gyoza de rață.

Ingrediente

  • ciuperci shiitake uscate 20g
  • ulei vegetal 1 lingură
  • usturoi 2 cuișoare, tocate mărunt
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată mărunt
  • boabe de piper sichuan măcinat pentru a face 2 lingurițe
  • supă de pui 750ml
  • oțet negru chinkiang 5 linguri (vezi notele de mai jos)
  • zahăr brun moale închis 2 lingurițe
  • Chiu Chow Chilli Oil 2 linguri (vezi notele de mai jos)
  • coriandru o mână de frunze, pentru a servi

DUMPLINGS

  • carne tocată de porc 300g
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, tocate mărunt
  • ceapa verde 2, tocat mărunt
  • faina de porumb 1 linguriță
  • zahăr pudră 1 linguriță
  • sare de mare fină ½ linguriță
  • ambalaje pătrățel sau wonton 28
  • ulei de susan prăjit 1 lingură

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face găluște, răstoarnă într-un bol tocat, ghimbir, usturoi, ceapă de porumb, făină de porumb, zahăr și sare și amestecă foarte bine. Puneți o linguriță îngrămădită din amestec în mijlocul unui înveliș de găluște, apoi periați exteriorul învelișului cu puțină apă. Aduceți colțurile împreună, asigurându-vă că învelișul este strâns în jurul umpluturii.

  • Pasul 2

    Pentru bulion, puneți shiitakes-urile uscate într-un castron mic și acoperiți-le cu apă doar fiartă.

  • Pasul 3

    Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie mare și prăjiți usturoiul, ghimbirul și piperul sichuan până se parfumează. Se toarnă bulionul de pui împreună cu 4 linguri de oțet negru, zahărul și uleiul de ardei iute, precum și ciupercile și lichidul lor. Fierbeți ușor timp de 20 de minute.

  • Pasul 4

    Aduceți o tigaie mare cu apă ușor sărată la fierbere și blanați găluștele timp de 4-5 minute sau până când sunt fierte. Scurgeți-le foarte bine și aruncați cu 1 lingură de ulei de susan pentru a le împiedica să se lipească, apoi lingurați în 4 boluri. Se amestecă în bulion, se mai adaugă puțin oțet și se acoperă cu câteva frunze de coriandru pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 388
  • Gras 17.3g
  • Saturează 4.2g
  • Carbohidrați 32g
  • Zaharuri 6.7g
  • Fibră 2g
  • Proteină 25.2g
  • Sare 2.6g
.
#Supă #picantă #wonton
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *