Tipul bucătăriei:
Tagine de păsări de Guineea
- servește 4-6
- Uşor
Pintea de sezon într-un castron de cuscus untos și reconfortant face din acesta un adevărat fel de mâncare din decembrie. Acesta servește până la șase persoane, deci este o alternativă excelentă la o friptură tradițională de duminică
Încercați, așadar, această pagină de bibilică verificați-ne pui de porc fript, terina de bibilici, biryani de bibilici și altele rețete de păsări de Guineea.
Ingrediente
- bibilici 2
- ulei de masline
- morcovi 3, tăiate în bucăți
- ceapa rosie 3, tăiate în bucăți
- curmale gata de consum 12, cu gropi
- mentă câteva frunze culese
- cuscus cu unt a servi
- harissa a servi
PASTA DE SPICE
- ceapa rosie 1 mare, tocată aproximativ
- usturoi 3 cuișoare, curățate
- ghimbir o bucată de măr de nuc, tocată grosier
- ulei de masline 2 linguri
- lămâie 1, suc
- Miere 1 lingură
- chimen măcinat 1 lingură
- paprika 1 lingură
- turmeric măcinat 1 lingură
- pudră de ardei iute fierbinte 1 linguriță
- patrunjel cu frunze plate o mână mare
- coriandru o mână mare
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a pregăti bibilica, întoarce-o cu susul în jos, apoi folosește foarfece de bucătărie pentru a tăia coloana vertebrală. Răsturnați-l și împingeți în jos pe piept ca și cum ați avea de gând să-l aruncați. Tăiați pe jumătate articulația sternului cu un cuțit ascuțit. Repetați cu al doilea.
-
Pasul 2
Puneți toate ingredientele pentru pastă într-un blender, cu un pic de condimente și amestecați. Se toarnă peste bibilici, se freacă și se lasă la frigider la marinat timp de 2 ore (sau peste noapte, dacă preferați).
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Încălziți puțin ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu. Îndepărtați excesul de marinată de pe păsări, apoi rumeniți-le peste tot în tigaie.
-
Pasul 4
Adăugați restul marinadei în tigaie și prăjiți până devine parfumat, apoi adăugați 500 ml de apă și lăsați-o să se baloneze.
-
Pasul 5
Puneți morcovii, ceapa și curmalele într-o caserolă foarte mare, lată sau într-o formă de copt și puneți pintea rumenită deasupra. Se toarnă lichidul din tigaie. Acoperiți cu un capac sau un strat de folie și gătiți la cuptor timp de 55 de minute până la o oră, apoi reduceți focul la 180C / ventilator 160C / gaz 4 și gătiți încă 45 de minute.
-
Pasul 6
Împrăștiați menta. Se servește cu cuscus și harissa.
Informatii nutritionale
- Kcals 619
- Gras 21.5g
- Saturează 5.1g
- Carbohidrați 45.2g
- Zaharuri 42,8g
- Fibră 7.3g
- Proteină 57.6g
- Sare 0,5g