Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

O farfurie de talpă acoperită cu creveți

Talpa de lamaie cu unt maro de creveti

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Acest fel de mâncare ar putea fi rapid și ușor, dar cu siguranță nu se simte în fiecare zi – este o masă elegantă de întâlnire-noapte. Folosiți ceapă de primăvară, mărar sau pătrunjel în loc de arpagic, dacă preferați


Faceți această rețetă pentru talpa de lămâie cu unt de creveți maro, apoi verificați mai multe mese romantice pentru doi, cum ar fi friptura noastră perfectă, mac homar și brânză și crab termidor.

Ingrediente

  • cartofi noi 300g, curățat și înjumătățit dacă este mare
  • broccoli încolțit violet 200g, tăiat
  • ulei vegetal pentru gratar
  • file de talpa de lamaie 2
  • unt 50g
  • buzdugan de pământ o ciupitura
  • creveti maronii decojiti 100g
  • lămâie ½, zestrat și suc, plus pene de servit
  • arpagic sau mărar ½ o grămadă mică, tocată mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți cartofii într-o tigaie (baza unui teanc cu aburi, dacă aveți unul) cu apă sărată clocotită și fierbeți timp de 15 minute până când se înmoaie când este străpuns cu vârful cuțitului ascuțit. După 10 minute, puneți broccoli în coșul cu aburi de deasupra cartofilor, puneți capacul și gătiți timp de 5-6 minute sau până când tulpinile sunt fragede – dacă nu aveți un coș cu aburi, atunci aburiți / fierbeți broccoli în o tigaie cu capac în câțiva centimetri de apă timp de 3-4 minute.

  • Pasul 2

    Între timp, încălziți grătarul până la mediu-mare. Acoperiți o tavă pentru grătar sau o tavă de copt cu hârtie de copt și ulei ușor. Condimentați fileurile pe partea de carne și puneți pe tava pregătită, cu pielea în sus, pentru a proteja carnea atunci când gătiți. Când cartofii au avut 10 minute, grătiți timp de 3-6 minute sau până când peștele se fulge când este presat ușor, iar pielea se colorează maro auriu.

  • Pasul 3

    În timp ce cartofii și peștele se gătesc și totul este aproape gata, topește untul într-o tigaie până se face spumă. Adăugați un vârf de sare dacă untul este nesărat, iar buzduganul măcinat împreună cu o crăpătură de piper negru. Când solidele din unt încep să devină aurii și miroase a nuci, amestecați creveții câteva secunde, apoi scoateți-le de pe foc. Se amestecă coaja de lămâie, o stoarcere de suc și arpagicul sau mărarul.

  • Pasul 4

    Puneți cartofii și talpa de lămâie pe farfurii calde, împreună cu broccoli. Se pune lingura peste untul de creveți, se împrăștie peste câteva arpagicuri și se servește cu pene de lămâie pentru stoarcere – și un pahar rece de vin alb.

Informatii nutritionale

  • Kcals 430
  • Gras 22.3g
  • Saturează 13.5g
  • Carbohidrați 22.2g
  • Zaharuri 2.9g
  • Fibră 6.4g
  • Proteină 32.1g
  • Sare 1.6g
.
#Talpa #lamaie #unt #maro #creveti
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *