Tipul bucătăriei:
Tartă cu caise
- serveste 6
- Uşor
Pune caise in centrul atentiei cu aceasta tarta fructata cu mascarpone, ideala pentru un desert in aer liber
Ingrediente
- mascarpone ¾ cada (sau toata cada daca ai o carcasa foarte mare), indulcita cu 2 linguri de zahar pudra
- casetă de patiserie gata făcută 1, orb copt
- caise 10, braconați-le mai întâi)
- gem de caise 2 linguri de unul foarte bun, amestecat cu 1-2 linguri de Amaretto (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Întinde mascarpone în tava de patiserie. Împingeți jumătățile de caise în carcasă, cu partea tăiată în jos. Ungeți caisele cu amestecul de dulceață și stropiți peste orice plus. Coaceți timp de 30 de minute sau până când caisele sunt moi. Se răcește înainte de a tăia, deoarece umplutura va curge.
Informatii nutritionale
- Kcals 374
- Gras 24.4g
- Carbohidrați 36.3g
- Fibră 2.4g
- Proteină 4.2g
- Sare 0,29g
#Tartă #caise