Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Uşor

O tavă de patiserie cu unt cu un strat de dulceață de caise acoperită cu o umplutură bogată de ciocolată neagră pentru un desert elegant.


Ingrediente

  • e 400g (mai mult de 50% solid de cacao)
  • unt nesarat 110 g
  • ouă 3, plus 3 gălbenușuri
  • zahăr tos auriu 75 g
  • extract de vanilie ½ linguriță
  • gem de caise 2 linguri

patiserie dulce

  • unt nesarat 110 g
  • zahăr tos auriu 55 g
  • făină simplă 220 g
  • ouă 2 medii

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pentru a face aluatul, freci untul, zahărul și făina împreună până obții pesmet. Adăugați ouăle și amestecați până la un aluat omogen. Odihnește-te la frigider 10 minute. Tapetați o tavă plată cu pergament de copt și puneți pe un inel de tartă de 25 cm (sau forma de tartă de dimensiuni similare). Întindeți aluatul și apăsați cu grijă în inelul de tartă. Tapetați cu pergament de copt și fasole și coaceți orb timp de 15 minute până când se întăresc și devin aurii. Scoateți hârtia și fasolea și lăsați să se răcească.

  • Pasul 2

    Pentru a face umplutura, topiți ciocolata și untul împreună într-un castron pus peste, nu într-o tigaie cu apă clocotită. Bateți ouăle, gălbenușurile, zahărul și vanilia cu un mixer electric până devin foarte groase și palide. Întindeți dulceața pe fundul formei de patiserie coaptă.

  • Pasul 3

    Îndoiți rapid amestecul de ciocolată topită în ouă bătute, turnați în tava de patiserie și coaceți timp de 12 minute. Reduceți temperatura cuptorului la 120C/ventilator 100C/gaz ½ pentru încă 12 minute. Scoateți din cuptor (nu vă faceți griji dacă este ușor clătinat), lăsați să se răcească sau dați la frigider pentru a se întări. Când se răcește, scoateți inelul de tartă și pudrați cu pudră de cacao sau zahăr pudră sau acoperiți cu bucle de ciocolată. Serviți felii cu o quenelle de crème fraîche sau cu niște crème anglaise.

Informatii nutritionale

  • Kcals 490
  • Carbohidrați 42.6g
  • Proteină 8.1g
  • Gras 33.1g
  • Sare 0,1g
  • Fibră 2.5g
#Tarta #ciocolata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *