Tipul bucătăriei:
Tarta cu nuci de pin si ricotta cu sirop condimentat
- serveste 6
- Uşor
Acest desert pentru adulți este perfect pentru distracție. O umplutură cremoasă de ricotta și nuci de pin este coaptă în aluat crocant, apoi este acoperită cu un sirop infuzat cu vin și anason stelat.
Ingrediente
- aluat dulce 500 g, caută tot unt
UMPLERE
- ricotta 350 g
- nuci de pin 100 g, prăjită
- zahăr tos auriu 150 g
- portocale 2, suculenți și cu coajă
- ouă 6, bătut
- crema dubla 142 ml
SIROP
- sirop auriu 100 g
- Vin dulce 100 ml, de preferință italiană
- anason stelat 2
- zahăr pudră pentru praf
Metodă
-
Pasul 1
Întindeți aluatul cât puteți de subțire și tapetați o formă de tartă liberă, cu unt de 22 cm adâncime, sau un inel de tartă așezat pe o tavă de copt. Răciți timp de 30 de minute.
-
Pasul 2
Se incinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Tapetati tarta cu pergament si fasole si coaceti 10 minute. Scoateți pergamentul și fasolea și gătiți încă 5 minute.
-
Pasul 3
Coborâți cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Amestecați ingredientele de umplutură folosind doar jumătate din sucul de portocale și turnați în tartă. Coaceți timp de 25-30 de minute, sau până când umplutura s-a întărit. Se răcește puțin.
-
Pasul 4
Pentru sirop, se topește siropul auriu cu vinul, sucul de portocale rămas și anasonul stelat, se aduce doar la fiert. Pentru a servi, pudrați tarta caldă cu zahăr pudră și tăiați felii și puneți cu lingura peste puțin sirop.
Informatii nutritionale
- Kcals 982
- Gras 63.1g
- Carbohidrați 86g
- Fibră 1g
- Proteină 20g
- Sare 0,92g