Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta tarta cu nuci de pin si ricotta cu sirop condimentat

Tarta cu nuci de pin si ricotta cu sirop condimentat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Acest desert pentru adulți este perfect pentru distracție. O umplutură cremoasă de ricotta și nuci de pin este coaptă în aluat crocant, apoi este acoperită cu un sirop infuzat cu vin și anason stelat.


Ingrediente

  • aluat dulce 500 g, caută tot unt

UMPLERE

  • ricotta 350 g
  • nuci de pin 100 g, prăjită
  • zahăr tos auriu 150 g
  • portocale 2, suculenți și cu coajă
  • ouă 6, bătut
  • crema dubla 142 ml

SIROP

  • sirop auriu 100 g
  • Vin dulce 100 ml, de preferință italiană
  • anason stelat 2
  • zahăr pudră pentru praf

Metodă

  • Pasul 1

    Întindeți aluatul cât puteți de subțire și tapetați o formă de tartă liberă, cu unt de 22 cm adâncime, sau un inel de tartă așezat pe o tavă de copt. Răciți timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Se incinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Tapetati tarta cu pergament si fasole si coaceti 10 minute. Scoateți pergamentul și fasolea și gătiți încă 5 minute.

  • Pasul 3

    Coborâți cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Amestecați ingredientele de umplutură folosind doar jumătate din sucul de portocale și turnați în tartă. Coaceți timp de 25-30 de minute, sau până când umplutura s-a întărit. Se răcește puțin.

  • Pasul 4

    Pentru sirop, se topește siropul auriu cu vinul, sucul de portocale rămas și anasonul stelat, se aduce doar la fiert. Pentru a servi, pudrați tarta caldă cu zahăr pudră și tăiați felii și puneți cu lingura peste puțin sirop.

Informatii nutritionale

  • Kcals 982
  • Gras 63.1g
  • Carbohidrați 86g
  • Fibră 1g
  • Proteină 20g
  • Sare 0,92g
#Tarta #nuci #pin #ricotta #sirop #condimentat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *