Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Reteta Tarta Smochine Cu Branza Cheas

Tartă cu smochine cu miere și caș

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această rețetă de tartă cu smochine cu miere și caș este ușoară și gata în mai puțin de o oră. Folosiți caș de vacă sau de capră pentru asta. Ambele sunt tinere și proaspete, dar cașul de capră vă va oferi mai multă aroma


Ingrediente

  • aluat foietaj gata rulat Foaie circulară sau dreptunghiulară de 230 g (am folosit La Pâte Feuilletée, disponibilă de la Ocado)
  • caș 150 g
  • migdale macinate 75 g
  • gălbenuș de ou 1
  • zahăr tos auriu 3 linguri
  • smochine violete 4-5 mici
  • fulgi de migdale 1 lingura, prajita
  • miere curgătoare 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Desfaceți aluatul pe o tavă de copt. Marcați un chenar la 2 cm de margine și înțepați interiorul cu o furculiță. Se da la frigider pentru 10 minute.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Bateți într-un castron brânza, migdalele măcinate, gălbenușul de ou și zahărul. Tăiați smochinele în felii groase. Coaceți tava de tartă (neumplută) timp de 10 minute.

  • Pasul 3

    Scoateți din cuptor și împingeți ușor în jos centrul care se va fi umflat. Lăsați să se răcească puțin apoi întindeți amestecul de brânză în interiorul chenarului și așezați deasupra smochinele, alegând felii de dimensiuni similare pentru un finisaj mai îngrijit.

  • Pasul 4

    Coaceți încă 20-30 de minute până când umplutura devine aurie ușor și umflată puțin. Se împrăștie peste migdalele fulgi și se termină cu un strop de miere. Serviți doar cald.

Informatii nutritionale

  • Kcals 414
  • Gras 21g
  • Saturate 6.2g
  • Carbohidrați 43.7g
  • Zaharuri 31.3g
  • Fibră 4.4g
  • Proteină 10.5g
  • Sare 0,6g
.
#Tartă #smochine #miere #și #caș
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast