Tipul bucătăriei:
Tarta cu smochine si migdale
- serveste 8
- Puțin efort
Prezentarea acestei tarte cu smochine și migdale arată atât de impresionantă, dar este foarte ușor de pus împreună. Aluatul de foietaj cumpărat se întinde cu o umplutură de migdale prăjite care se umflă în cuptor pentru a ține smochinele. Se serveste cald cu frisca sau inghetata.
Ingrediente
- aluat foietaj tot unt 350g
- crema dubla 1 lingura
- ou 1 galbenus
- migdale albite 125 g
- zahăr pudră 75 g
- unt nesarat 50g, moale
- ou 1
- lămâie necerată 1, zestă
- smochine coapte 6-8, spălate și uscate
- gem de caise 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Rulați aluatul pe o suprafață de lucru cu făină într-un dreptunghi de aproximativ 34 cm × 18 cm. Bateți smântâna dublă și gălbenușul de ou împreună și folosiți pentru a unge marginile aluatului. Îndoiți marginile aluatului pentru a face un chenar lat de 1 cm. Ungeți cu mai mult glazură și lăsați aluatul la rece pe o tavă de copt timp de cel puțin 30 de minute.
-
Pasul 2
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se intinde migdalele pe o tava si se prajesc timp de 6 minute sau pana devin aurii pal. Misto. Pune o foaie de copt la cuptor.
-
Pasul 3
Se amestecă migdalele prăjite într-un robot de bucătărie până se măcina fin. Adăugați zahărul tos, untul înmuiat, oul, coaja de lămâie și un praf de sare. Trimite din nou până se omogenizează. Întindeți umplutura de migdale peste fundul aluatului și dați la rece timp de 10 minute în timp ce pregătiți smochinele.
-
Pasul 4
Tăiați fiecare smochine în sferturi prin tulpină. Aranjați smochinele cu partea tăiată în sus peste amestecul de migdale. Glisați foaia de copt pe foaia de copt fierbinte din cuptor și gătiți tarta aproximativ 35-45 de minute până devine aurie.
-
Pasul 5
Se serveste cald cu crème fraîche sau inghetata de vanilie.
Informatii nutritionale
- Kcals 403
- Gras 28g
- Saturate 12.6g
- Carbohidrați 31.9g
- Fibră 2.5g
- Proteină 7.7g
- Sare 0,27g