Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Tarta Ciocolata Cu Inghetata Baileys

Tarta de ciocolata cu inghetata Baileys

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Unele budinci merită să petreci timp făcându-le. Această tartă clasică bogată de ciocolată cu înghețată Baileys de casă este un desert special pentru cina sau o budincă minunată pentru o adunare de familie


Ingrediente

  • lapte 90 ml
  • cremă unică 260 ml
  • pastaie de vanilie 1
  • ciocolata neagra 350 g, tocat
  • whisky 1 lingura
  • ouă 2

PATISERIE

  • unt 90 g
  • zahăr pudră 40 g
  • galbenusuri de ou 1
  • făină simplă 125 g

INGHETATA BAILEYS

  • galbenusuri de ou 4
  • zahăr pudră 125 g
  • lapte 250 ml
  • Baileys 250 ml
  • crema dubla 375 ml
  • whisky 2 linguri
  • dulce de leche 250 g (se vinde și ca caramel banoffee)

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face inghetata, bateti galbenusurile si zaharul. Aduceți laptele și bailey-urile la fiert și turnați peste amestecul de ouă. se amestecă, se strecoară și se răcește. Amestecați smântâna dublă, apoi amestecați amestecul într-o mașină de înghețată sau turnați într-un recipient rezistent la congelator și congelați, amestecând la fiecare două ore până aproape înghețat. se amestecă whisky-ul, apoi se îngheață sau se amestecă din nou. când este înghețată, dar nu complet solidă, se unduiește în dulce de leche. Congelați cel puțin 4 ore.

  • Pasul 2

    Pentru a face aluatul, cremă untul și zahărul, apoi se bat gălbenușurile. adăugați o linguriță de apă, apoi făina, apoi încă o linguriță de apă. bate timp de 2 minute. se adună într-o bilă și se lasă la rece timp de 20 de minute. Se incinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Se intinde pe o suprafata tapetata cu faina si se tapeteaza o tava de tarta de 21 cm. Coaceți la orb până când aluatul este gătit și o culoare maro auriu nisipos – aproximativ 15 minute.

  • Pasul 3

    Pentru a face umplutura, aduceti laptele la fiert cu smantana si vanilie. Scoateți pastaia de vanilie, apoi turnați amestecul de smântână peste ciocolată. Bateți amestecul până la omogenizare. Adăugați whisky-ul și lăsați să se răcească puțin. Bateți ouăle, apoi turnați amestecul în tava de patiserie. Coaceți timp de 14 minute, până aproape se fixează. Misto. Se serveste cu o lingura de inghetata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 756
  • Gras 48.6g
  • Saturate 25.7g
  • Carbohidrați 68.4g
  • Fibră 2g
  • Proteină 9.9g
  • Sare 0,39g
#Tarta #ciocolata #inghetata #Baileys
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *