Tipul bucătăriei:
Tarta de ciocolata cu inghetata Baileys
- serveste 8
- Uşor
Unele budinci merită să petreci timp făcându-le. Această tartă clasică bogată de ciocolată cu înghețată Baileys de casă este un desert special pentru cina sau o budincă minunată pentru o adunare de familie
Ingrediente
- lapte 90 ml
- cremă unică 260 ml
- pastaie de vanilie 1
- ciocolata neagra 350 g, tocat
- whisky 1 lingura
- ouă 2
PATISERIE
- unt 90 g
- zahăr pudră 40 g
- galbenusuri de ou 1
- făină simplă 125 g
INGHETATA BAILEYS
- galbenusuri de ou 4
- zahăr pudră 125 g
- lapte 250 ml
- Baileys 250 ml
- crema dubla 375 ml
- whisky 2 linguri
- dulce de leche 250 g (se vinde și ca caramel banoffee)
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face inghetata, bateti galbenusurile si zaharul. Aduceți laptele și bailey-urile la fiert și turnați peste amestecul de ouă. se amestecă, se strecoară și se răcește. Amestecați smântâna dublă, apoi amestecați amestecul într-o mașină de înghețată sau turnați într-un recipient rezistent la congelator și congelați, amestecând la fiecare două ore până aproape înghețat. se amestecă whisky-ul, apoi se îngheață sau se amestecă din nou. când este înghețată, dar nu complet solidă, se unduiește în dulce de leche. Congelați cel puțin 4 ore.
-
Pasul 2
Pentru a face aluatul, cremă untul și zahărul, apoi se bat gălbenușurile. adăugați o linguriță de apă, apoi făina, apoi încă o linguriță de apă. bate timp de 2 minute. se adună într-o bilă și se lasă la rece timp de 20 de minute. Se incinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Se intinde pe o suprafata tapetata cu faina si se tapeteaza o tava de tarta de 21 cm. Coaceți la orb până când aluatul este gătit și o culoare maro auriu nisipos – aproximativ 15 minute.
-
Pasul 3
Pentru a face umplutura, aduceti laptele la fiert cu smantana si vanilie. Scoateți pastaia de vanilie, apoi turnați amestecul de smântână peste ciocolată. Bateți amestecul până la omogenizare. Adăugați whisky-ul și lăsați să se răcească puțin. Bateți ouăle, apoi turnați amestecul în tava de patiserie. Coaceți timp de 14 minute, până aproape se fixează. Misto. Se serveste cu o lingura de inghetata.
Informatii nutritionale
- Kcals 756
- Gras 48.6g
- Saturate 25.7g
- Carbohidrați 68.4g
- Fibră 2g
- Proteină 9.9g
- Sare 0,39g