Tipul bucătăriei:

Rețetă de tartă sărată cu butterscotch

Tarta de mere cu butuc de sare

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 8
  • Uşor

Acest pud indulgent dulce și sărat arată foarte impresionant, dar este ușor de făcut. Aranjați merele corect și veți obține forma perfectă a rotiței


Încercați această tartă sărată cu mere, apoi verificați tartina noastră, plăcinta cu mere și tartă cu melc.

Ingrediente

  • foietaj 300g
  • unt sărat 25g, la temperatura camerei
  • zahăr glazură 25g
  • migdale măcinate 25g
  • făină simplă 25g
  • gălbenuș de ou 1 mic
  • mâncând mere 3-4

SOS DE BUTTERSCOTCH

  • zahăr brun moale închis 100g
  • unt sărat 50g
  • crema dubla 100 ml
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • fulgi de sare de mare

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul 200C / ventilator 180C / gaz 6. Rolați patiseria la grosimea de 1⁄2cm, tăiați un cerc de aproximativ 26cm, apoi intepați-l peste tot cu o furculiță. Așezați o foaie de hârtie de copt pe o foaie de copt solidă și puneți aluatul deasupra. Se răcește în frigider în timp ce faceți sosul și umplutura de frangipan.

  • Pasul 2

    Pentru a face scotchul, puneți zahărul și untul într-o tigaie și încălziți ușor până când zahărul s-a dizolvat. Se amestecă crema, apoi se mărește focul și se fierbe timp de 2 minute, amestecând tot timpul. Scoateți focul și amestecați vanilia și un praf mare de sare.

  • Pasul 3

    Pentru a face frangipanul, bateți untul, apoi amestecați zahărul glazură, migdalele și făina. Adăugați oul și amestecați-l. Răspândiți frangipanul peste patiserie, mergând chiar la margine, apoi puneți-l în frigider.

  • Pasul 4

    Curățați, tăiați și sfărâmați merele, apoi tăiați-le cât mai fin posibil. Aranjați feliile de mere deasupra tartei, astfel încât acestea să se suprapună și să se evacueze din centrul tartei, acoperind complet patiseria. Acoperiți merele cu hârtie de copt și puneți o altă tavă de copt deasupra pentru a menține feliile plate de mere în timp ce gătiți. Coaceți timp de 15 minute, apoi scoateți tava superioară și hârtia de copt și gătiți încă 30 de minute, sau până când produsele de patiserie sunt crocante dedesubt. Scoateți-l și periați-l cu suficientă burlă pentru a acoperi suprafața într-un strat subțire. Se pune din nou la cuptor pentru 5 minute. Se lasă la răcit 10 minute înainte de a servi cu restul de sos.

Informatii nutritionale

  • Kcals 407
  • Gras 27g
  • Saturează 14.2g
  • Carbohidrați 35.7g
  • Zaharuri 21.7g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 4.2g
  • Sare 0,6g
.
#Tarta #mere #butuc #sare
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast