Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de tartă de cafea espresso cu aluat de patiserie și cremă Kahlúa

Tarta espresso cu aluat și alune Kahlúa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8
  • Uşor

Aceasta este o tartă impresionantă care ar putea fi servită chiar și ca alternativă la cafea la o cină specială. Aluatul se alătură frumos cu umplutura bogată de cafea și ciocolată neagră și poate fi preparat în avans. Finalizați cu o cremă minunată Kahlúa


Ingrediente

  • făină simplă 140g
  • alune măcinate 50g
  • zahăr tos auriu 30g
  • unt 100g, refrigerate și tăiate cubulețe
  • ou 1, separat

UMPLERE ESPRESSO

  • crema dubla 300ml
  • zahăr ușor muscovado 1 lingură
  • pudra espresso 1 lingură
  • ciocolata neagra 200g, tocat
  • unt 50g
  • kahlua 2 linguri

CREMA KAHLÚA

  • crema dubla 125 ml
  • zahăr glazură 1 lingură
  • kahlua ½ lingură

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți făina, alunele și zahărul într-un robot de bucătărie sau într-un castron și amestecați sau frecați în unt până când amestecul arată ca pesmet. Adăugați gălbenușul de ou și pulsați sau amestecați până când aveți un aluat dur (adăugați 1 lingură de apă foarte rece pentru a combina dacă este necesar). Aduceți aluatul împreună cu mâinile și frământați-l scurt pe o suprafață făinoasă, apoi rotiți-l și folosiți-l pentru a căptuși o tablă dreptunghiulară de 35cm x 12cm sau o tablă rotundă de 24cm (poate fi necesar să o împachetați puțin cu câteva resturi de patiserie). Lăsați niște produse de patiserie lipite deasupra părții laterale a formei și răciți cutia de patiserie timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Căptușiți produsele de patiserie cu pergament sau folie și fasole de copt și coaceți timp de 15-20 de minute. Scoateți folia, periați cu albușul și coaceți încă 5 minute. Tăiați excesul de patiserie și răciți complet carcasa.

  • Pasul 3

    Încălziți smântâna, zahărul și praful de espresso chiar sub punctul de fierbere și turnați amestecul peste ciocolata și untul tocat, amestecând până când ciocolata se topește. Bateți în Kahlúa. Se toarnă amestecul în tartă și se lasă la rece la temperatura camerei sau la frigider.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, bateți smântâna cu zahărul glazurat și Kahlúa până la vârfurile moi. Puneți-o într-o pungă de patiserie dotată cu o duză rotundă, cu margini drepte și țeviți puncte mici deasupra tartei.

Informatii nutritionale

  • Kcals 706
  • Gras 59,5g
  • Carbohidrați 31.4g
  • Fibră 4g
  • Proteină 6.6g
  • Sare 0,4g
.
#Tarta #espresso #aluat #și #alune #Kahlúa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *