Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta tarta frangipane cu pere si ciocolata

Tarta frangipane cu pere si ciocolata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Fructe, produse de patiserie și ciocolată: întotdeauna o combinație bună. Această tartă, cu ciocolată frangipane și sferturi de pere, este presărată cu fulgi de migdale pentru un desert de lux.


Ingrediente

  • făină simplă 250 g, plus extra pentru praf
  • unt nesarat 150 g frigider rece, tăiate în bucăți mici
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • ou 1 mediu liber, bătut

UMPLERE

  • pere de conferință 3 ferm
  • suc de lămâie aproximativ 2 linguri
  • ciocolata simpla 150 g
  • unt nesarat 175g, moale
  • zahăr tos auriu 175 g
  • migdale macinate 125 g
  • făină simplă 75 g
  • fulgi de sare ½ linguriță
  • praf de copt ½ linguriță
  • ouă 2 medii libere, bătute
  • extract de vanilie ¼ linguriță
  • fulgi de migdale 15 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, puneți făina, untul și zahărul într-un robot de bucătărie și amestecați până când amestecul seamănă cu pesmetul fin. Cu motorul pornit, adăugați încet oul în amestecul de făină. Opriți motorul imediat ce aluatul formează o minge.

  • Pasul 2

    Întindeți aluatul pe o suprafață bine făinată, ridicând și răsturnând după fiecare câteva rulouri. Tapetați o tavă de 25 cm cu aluat – nu vă faceți griji dacă se rupe puțin, deoarece puteți repara orice goluri cu garniturile. Se aseaza pe o tava de copt rezistenta si se intepa usor baza cu o furculita. Răciți timp de 30 de minute. Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6.

  • Pasul 3

    Tapetați tava de patiserie cu pergament mototolit și umpleți cu fasole. Coaceți orb timp de 22 de minute, apoi îndepărtați hârtia și fasolea și gătiți încă 3 minute sau până când baza se usucă. Scoatem din cuptor si punem deoparte in timp ce se pregateste umplutura. Reduceți temperatura cuptorului la 160C/ventilator 140C/gaz 3.

  • Pasul 4

    Curățați perele și tăiați-le în sferturi. Scoateți miezurile și puneți toate sferturile de pere într-un castron mare. Se toarnă peste sucul de lămâie și se amestecă. Acest lucru va împiedica perele să devină maro. Pune ciocolata pe o tabla si toaca grosier.

  • Pasul 5

    Într-un robot de bucătărie, amestecați untul și zahărul până când sunt palide și moi. Se adauga migdalele macinate, faina, sarea, praful de copt, ouale si vanilia. Amestecați bine. Scoateți lama și amestecați bucățile de ciocolată cu o spatulă.

  • Pasul 6

    Întindeți uniform amestecul de migdale peste tava de patiserie răcită, începând de la margini înainte de a merge în centru. Scurgeți sferturile de pere și aranjați-le pe părțile lor în cerc în jurul tartei, apăsând ușor amestecul de migdale, capetele înguste spre centru.

  • Pasul 7

    Coacem pe tava din centrul cuptorului pentru 30 de minute. Se presară migdalele fulgi și se dau înapoi la cuptor pentru încă 35-40 de minute sau până când perele sunt fragede, iar umplutura de frangipane este bine crescută și aurie – dacă devine prea maronie prea repede, mutați tarta în jos pe un raft mai jos. . Se lasă să stea 15 minute înainte de a se ridica din tavă. Se serveste cald sau la temperatura camerei cu multa crème fraîche.

Informatii nutritionale

  • Kcals 796
  • Gras 51.1g
  • Carbohidrați 77,6g
  • Fibră 4.3g
  • Proteină 11.3g
  • Sare 0,42g
#Tarta #frangipane #pere #ciocolata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *