Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Tarta Melba cu piersici

Tarta Melba cu piersici

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Cu piersici și zmeură coapte într-o cremă moale și cremoasă, această versiune modernă a clasicului Melba cu piersici va fi cu siguranță un succes printre oaspeți.


Faceți această tartă Melba impresionantă cu piersici, apoi verificați tortul nostru cu piersici și alte deserturi de vară.

Ingrediente

  • piersici 4, copt, dar ferm
  • cremă unică oală de 284 ml
  • pastaie de vanilie ½, despicat pe lungime
  • zahăr tos auriu 40 g, plus 3 linguri
  • ouă 2, 1 intreg plus 1 galbenus
  • zmeura 2 pumni bune
  • fulgi de migdale 2 linguri prajite

PATISERIE

  • făină simplă 250 g
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • unt 150 g, răcit și tăiat cubulețe
  • ou 1, bătut

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pentru a face aluatul, punem făina, zahărul și untul într-un robot de bucătărie și amestecăm până când amestecul seamănă cu pesmet fin. Cu motorul în funcțiune, adăugați încet oul și amestecați suficient pentru ca amestecul să formeze o minge.

  • Pasul 2

    Transferați aluatul pe o suprafață ușor înfăinată și întindeți-l într-un cerc de aproximativ 25 cm diametru. Folosiți aluatul pentru a tapetați o tavă de quiche cu o adâncime de 23 cm, pe bază liberă. Puneți pe o tavă rezistentă și lăsați la rece timp de 30 de minute.

  • Pasul 3

    Tapetați tava de tartă cu o bucată mare de pergament mototolit și umpleți cu fasole sau năut uscat pentru a preveni creșterea aluatului. Coaceți în centrul cuptorului timp de 25 de minute. Scoateți din cuptor și aruncați hârtia și fasolea. Puneți tava de patiserie la cuptor pentru încă 3 minute, până când baza se usucă. Reduceți temperatura cuptorului la 150C/ventilator 130C/gaz 2.

  • Pasul 4

    În timp ce aluatul se coace orb, pregătiți umplutura. feliați piersicile și răsuciți în jumătate. Scoateți pietrele. Pune jumătățile de piersici într-o tigaie, doar acoperiți cu apă și aduceți la fierbere. Se fierbe timp de 1 minut. Scoateți cu o lingură cu șuruburi și, când este suficient de rece pentru a fi manipulat, îndepărtați pielea. Dacă pielea este foarte încăpățânată, îndepărtați ușor cu un cuțit de toaletă de legume. Se pune pe hârtie de bucătărie să se scurgă.

  • Pasul 5

    Turnați smântâna într-o cratiță, răzuiți semințele de vanilie și aruncați păstaia goală pentru o măsură bună. Pune tigaia la foc mediu si lasa la fiert timp de 10 secunde. Bateți oul și gălbenușul cu zahărul într-un bol până se creează. Bateți energic smântâna fierbinte până se amestecă bine în ouă (înlăturați pastaia de vanilie).

  • Pasul 6

    Aranjați jumătățile de piersici, cu partea tăiată în jos, în tava de patiserie parțial gătită. Se punctează cu zmeura. Se toarnă peste cremă – ar trebui să ajungă aproape în partea de sus a patiseriei. Întoarceți-vă la cuptor și coaceți timp de aproximativ 45 de minute sau până când crema este abia întărită – ar trebui să se clătinească în continuare la mijloc. Se răcește în tavă. Se împrăștie cu niște fulgi de migdale prăjite. Mănâncă la ora ceaiului, apoi la cină, apoi la micul dejun.

Informatii nutritionale

  • Kcals 500
  • Gras 34.1g
  • Carbohidrați 43.6g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 7.4g
  • Sare 0,38g
#Tarta #Melba #piersici
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *