Skip to content

Tipul bucătăriei:

Terină cu șuncă și condiment de ananas

Terină de șuncă cu jaret cu condiment de ananas și ghimbir

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

O terină grozavă cu șuncă, care ar fi perfectă pentru un bufet sau ca fel de mâncare pregătită pentru oaspeții de ultimă oră. Gustul picant de ghimbir și ananas este un acompaniament excelent pentru orice masă de mezeluri și brânzeturi din ziua de Boxe.


Preparați această terină cu șuncă cu gust de ananas, apoi verificați terină cu șuncă cu piccalilli, terină de porc, terină vegetariană și mai multe rețete de terină.

Ingrediente

  • jaret de șuncă 1 mare sau 2 mai mici, aproximativ 2 kg în total
  • țelină 1 baton, tocat grosier
  • ceapă 1 mic, tocat grosier
  • morcov 1, tocat grosier
  • foi de dafin 2
  • oțet de cidru 200 ml
  • zahăr pudră 250 g
  • ceapa 2, tocate fin
  • ghimbir proaspăt 2 linguri, ras
  • anason stelat 4
  • ananas 400 g, tăiate cubulețe
  • ghimbir de pamant 1 lingura
  • seminte galbene de mustar 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți jaretul de șuncă într-o tigaie sau o oală mare cu legumele și foile de dafin și acoperiți cu apă. Se aduce la fierbere, se acoperă parțial cu un capac și se fierbe până când carnea cade din os – aproximativ 3 ore. Continuați să verificați și completați cu apă, astfel încât șunca să fie mereu acoperită.

  • Pasul 2

    Scoateți șunca și răciți. Aruncați legumele și foile de dafin, dar păstrați 1 litru de lichid de gătit. Când șunca este suficient de rece pentru a fi manipulată, mărunțiți-o cu degetele și aruncați orice piele, tendințe și bucăți grase. Tapetați cu folie alimentară o formă mică, de aproximativ 450 g, de pâine sau terină. Asezonați carnea cu piper, apoi presați în tavă. Reduceți lichidul rezervat la 200 ml prin fierbere. Se toarnă peste șuncă, se toarnă folie alimentară și se da la rece cel puțin 24 de ore, sau 2-3 zile.

  • Pasul 3

    Între timp, faceți savoarea. Pune într-o tigaie oțetul, zahărul, ceapa, ghimbirul ras și anasonul stelat. Se încălzește ușor pentru a se topi zahărul apoi se fierbe timp de 10 minute pentru a înmuia ceapa. Adăugați ananasul și condimentele rămase și mai fierbeți încă 15 minute sau până când ananasul este moale și amestecul este destul de gros. Se răcește, apoi se ține la frigider până când este gata de servire.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, scoateți terina, îndepărtați folia alimentară și feliați. Servește tuturor o felie drăguță, cu o lingură bună de gust și niște pâine prăjită.

Informatii nutritionale

  • Kcals 561
  • Gras 33.3g
  • Carbohidrați 6g
  • Fibră 0,3g
  • Proteină 59.2g
  • Sare 7.5g
#Terină #șuncă #jaret #condiment #ananas #și #ghimbir
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *