Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă Pilgrim Restaurant pentru Terrina de cartofi cu linte

Terrina de cartofi de patrimoniu, linte de icre și ardei piquillo fript

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Bucurați-vă de camino-ul spaniol, cu acest fel de mâncare inteligent de cartofi și linte de la câștigătorul meniului My Million Pound, Pilgrim


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • nasturtii a servi, (opțional)

TERRINA DE CARTOFI

  • cartofi făinoși 1 kg, curățat și feliat subțire cu o mandolină
  • cimbru 12 crenguțe, culese
  • usturoi 6 cuișoare, ras
  • ulei de măsline extra virgin 250ml

SALSA DE TOMATE

  • roșii de prune pe viță 500g, cubulețe (rezervați vița de vie)
  • echalion șalotă 100g, tocat mărunt
  • ardei rosu 1, cubulete
  • usturoi 6 cuișoare, ras
  • ulei de masline 125 ml

LINTELE

  • caviar sau linte de puy 250g
  • usturoi 1 cuișor
  • cimbru 1 crenguță
  • ulei de masline 1 lingură
  • patrunjel cu frunze plate o mână, tocată

PIQUILLO PEPPER PURÉE

  • Ardei piquillo spaniol 400g tablă, scursă
  • ulei de măsline extra virgin 100 ml
  • salsa de roșii 100g, (rețetă de mai sus)
  • otet de vin rosu

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Amestecați feliile de cartof într-un castron mare cu restul ingredientelor de terină. Lăsați-l să stea 15 minute – cartofii își vor elibera amidonul, ceea ce va ajuta terina să se lipească.

  • Pasul 2

    Căptușiți o cutie de 20cm x 20cm pătrată cu hârtie de copt și acoperiți feliile de cartofi astfel încât să se suprapună ușor până când tot cartoful a fost folosit, apoi turnați în ulei rămas din vas.

  • Pasul 3

    Puneți o tavă ceva mai mică deasupra cartofilor pentru a le apăsa în jos și gătiți la cuptor pentru 40 de minute. Folosiți o frigăruie pentru a testa cartofii – dacă trece fără rezistență, sunt gata. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, ținând tava de presare deasupra, apoi se răcește peste noapte.

  • Pasul 4

    Pentru salsa de roșii, puneți roșiile, șalotele, piperul, usturoiul și uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu și gătiți ușor timp de 30 de minute. Scoateți-l de pe foc, adăugați viile de roșii în sos și lăsați să se răcească – viile vor adăuga o aromă fantastică sosului.

  • Pasul 5

    Puneți toate ingredientele pentru linte, cu excepția pătrunjelului, într-o tigaie cu 750ml de apă. Se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe timp de 20 de minute sau până se înmoaie. Rece.

  • Pasul 6

    Odată ce salsa de roșii s-a răcit la temperatura camerei, îndepărtați și aruncați vița de vie și lăsați deoparte 100g de salsa pentru piureul de ardei. Odată ce linte s-a răcit la temperatura camerei, scurgeți-le și amestecați cu salsa rămasă. Adăugați pătrunjelul tocat și condimentați.

  • Pasul 7

    Aruncați ardeii piquillo într-un blender cu ulei de măsline și salsa de roșii rezervată, și bateți până se omogenizează. Condimentează după gust cu sare și oțet de vin roșu. Acest lucru va face mai mult decât aveți nevoie, dar va păstra la frigider timp de o săptămână.

  • Pasul 8

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Întoarceți terina pe o tocătoare, tăiați-o în porții și puneți-o pe o tavă cu hârtie de copt. Gatiti timp de 30-40 de minute sau pana cand este crocant.

  • Pasul 9

    Încălziți amestecul de linte și roșii și lingura pe farfurii. Puneți o felie de terină deasupra, lingurați peste salsa de ardei și serviți cu nasturții, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1059
  • Gras 82.3g
  • Saturează 11.9g
  • Carbohidrați 58,8g
  • Zaharuri 7.7g
  • Fibră 10.7g
  • Proteină 15.4g
  • Sare 2g
.
#Terrina #cartofi #patrimoniu #linte #icre #și #ardei #piquillo #fript
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *