Skip to content

Tipul bucătăriei:

7169

Tiramisu Marsala

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Un tiramisu demn de restaurant. Interpretarea noastră modernă a acestor deserturi italiene clasice este servită într-o ceașcă de biscuiți de casă, dar puteți folosi un pahar de martini. În orice caz, amestecul de burete înmuiat în cafea espresso, mascarpone și vin dulce Marsala este cea mai bună combinație pentru o budincă. Decorați cu ciocolată și zmeură deasupra.


Încercați această răsucire a unui tiramisu sau faceți aici rețeta noastră clasică de tiramisu italian.

Ingrediente

  • ouă 3, separate
  • zahăr pudră 150 g
  • vin de Marsala 25 ml
  • mascarpone 250g, batut pentru a se inmuia
  • degete din burete 10, spart și înmuiat în espresso puternic
  • cacao, bucle de ciocolată, zmeură și mentă a decora

biscuit

  • făină simplă 100 g
  • unt nesarat 100 g
  • zahăr pudră 100 g
  • ouă 2-3 separate (ai nevoie de 100g de albus)

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Bateți toate ingredientele pentru biscuiți până la o textură netedă, cremoasă. Tapetați o foaie de copt cu pergament de copt antiaderent și întindeți pe ea bucăți alungite de 15 cm × 7 cm cu o grosime de 1,5 mm cu un cuțit. Coaceți timp de 8 minute sau până devin aurii. Cât timp amestecul este încă cald, ridicați fiecare de pe pergament și modelați-l în jurul unui sucitor pentru a face un tub. Se vor stabili în aproximativ 10 secunde. Dacă marginile sunt neuniforme, le puteți tăia cu un cuțit înainte de a le modela. Repetați pentru a face 6.

  • Pasul 2

    Bateți gălbenușurile cu 100 g de zahăr până când sunt groase și foarte palide. Adăugați marsala. Pune amestecul într-un castron peste apă clocotită și amestecă până la o spumă groasă. Se răcește peste apă cu gheață la temperatura camerei. Încorporați mascarpone.

  • Pasul 3

    Bateți albușurile spumă până la vârfuri moi, adăugați zahărul tos rămas și amestecați până la o bezea tare și strălucitoare.

  • Pasul 4

    Se amestecă jumătate din bezea în amestecul de mascarpone, apoi se amestecă cu restul.

  • Pasul 5

    Asezati tuburile la capat pe farfurii, puneti buretele inmuiat in fundul fiecaruia, deasupra cu crema de mascarpone si continuati sa stratificati pana sunt pline, terminand cu crema de mascarpone. Pudrați cu cacao și decorați cu bucle de ciocolată, zmeură și mentă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 746
  • Gras 45g
  • Saturate 25.5g
  • Carbohidrați 77,6g
  • Fibră 1.4g
  • Proteină 11.3g
  • Sare 0,35g
#Tiramisu #Marsala
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *