Tipul bucătăriei:

Carne de porc, caise și tamarind fierte lent

Tocană de porc, caise și tamarind fierte lent

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 6
  • Uşor

Gătită lent, cu un nivel scăzut de cal și plină cu aromele Persiei care încălzesc sufletul, această rețetă de la Sabrina Ghayour este soluția perfectă pentru lunile reci de iarnă


Ingrediente

  • ulei vegetal
  • ceapa 2 mari, tăiate cubulețe
  • umăr de porc 800g, tăiate cubulețe în bucăți de aproximativ 4cm
  • coriandru 2 lingurițe îngrămădite
  • scorțișoară măcinată 1 linguriță îngrămădită
  • turmeric măcinat 1 linguriță îngrămădită
  • sos sau pastă de tamarind 3 linguri
  • Miere 3 linguri
  • caise uscate 200g
  • coriandru o grămadă mică, tocată aproximativ
  • migdale în fulgi 50g, prăjit

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți o cratiță mare la foc mediu. Stropiți suficient ulei pentru a acoperi baza, adăugați ceapa și prăjiți-le până când încep să se rumenească ușor în jurul marginilor.

  • Pasul 2

    Adăugați carnea de porc în tigaie și amestecați carnea în ceapă, asigurându-vă că păstrați carnea în mișcare, astfel încât să fie sigilată, dar să nu se tocăni sau să se coloreze prea mult.

  • Pasul 3

    Adăugați condimentele în tigaie și amestecați, acoperind bine carnea, apoi adăugați pasta de tamarind și mierea și amestecați bine. Se toarnă suficientă apă dintr-un fierbător de fierbere pentru a acoperi ingredientele și se reduce focul la minim, se acoperă și se fierbe timp de 2 ore, amestecând din când în când pentru a opri lipirea.

  • Pasul 4

    După terminarea timpului inițial de gătit, adăugați caisele, amestecați bine și completați cu puțină apă pentru a acoperi din nou carnea de porc, dacă este necesar. Condimentați dacă doriți, apoi lăsați să gătească timp de 30 de minute sau până când carnea de porc este fragedă și se topește în gură, amestecați coriandrul proaspăt, acoperiți cu migdale în fulgi și serviți cu pâine plată, pittas sau orez basmati.

Informatii nutritionale

  • Kcals 377
  • Gras 12.6g
  • Saturează 2.2g
  • Carbohidrați 32.2g
  • Zaharuri 29.6g
  • Fibră 5.6g
  • Proteină 30.8g
  • Sare 0,3g
.
#Tocană #porc #caise #și #tamarind #fierte #lent
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast