Tipul bucătăriei:

Rețetă de tort alb de Crăciun

Tort alb de Crăciun

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 10
  • Uşor

Acesta este un tort de vanilie foarte ușor și pe care ne place să îl servim în ziua de Crăciun în locul unui tort de fructe normal. Pentru a menține culoarea cât mai albă, folosiți un unt foarte deschis, cum ar fi Lurpak


Faceți acest tort de ciocolată albă, apoi verificați clasicul nostru prajitură de Crăciun, tort cu ghiocel, Tort de Crăciun italian și altele Coacerea Crăciunului Rețete.

Ingrediente

  • lapte 240 ml
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • făină simplă 270g
  • faina de porumb 30g
  • praf de copt 1 lingură
  • zahăr tos alb 350g
  • unt 120g, foarte moale
  • albușuri de ou 6, (a se vedea caseta de mai jos)
  • sclipici alb sau stropi sau bastoane de bomboane zdrobite a decora
  • bastoane a decora

GLAZURĂ

  • unt 250g
  • zahăr glazură 350g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180C / ventilator160 / gaz4. Ungeți și tapetați două cutii de tort de 20 cm, asigurați-vă că sigilează bine dacă au baze libere. Bateți laptele și vanilia cu un praf bun de sare.

  • Pasul 2

    Cernem făina, făina de porumb și praful de copt împreună. Bateți zahărul cu untul, apoi bateți în amestecul de făină. În timp ce bateți, adăugați amestecul de lapte puțin câteodată pentru a face un aluat neted. Bateți albușurile la vârfuri rigide și împingeți-le în amestec. Împărțiți aluatul între cutii și coaceți timp de 30-35 de minute sau până când este gătit (când o frigăruie înfiptă în centru iese curată), dar doar ușor rumenită peste tot. Vrei o culoare cât mai mică posibil.

  • Pasul 3

    Faceți glazura bătând untul până când este foarte ușor și pufos, apoi bătând zahărul glazurat. Adăugați un strat de glazură între straturi și puneți-le împreună. Îngheață tortul și apoi decorează-l.

Informatii nutritionale

  • Kcals 675
  • Gras 31.2g
  • Saturează 19.6g
  • Carbohidrați 92.2g
  • Fibră 1.1g
  • Proteină 5.4g
  • Sare 1.1g
.
#Tort #alb #Crăciun
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast