Tipul bucătăriei:
Tort Baileys
- Face 10-12 porții
- Uşor
Un adevărat showstopper al unui tort, această frumusețe pe trei niveluri este ciocolată neagră și Baileys Irish Cream. Este perfect pentru un desert impresionant de Crăciun
Faceți acest tort indulgent Baileys, apoi verificați tortul nostru cu brânză Baileys, trufe Baileys, fudge Baileys și mai multe rețete Baileys.
Dacă nu aveți trei cutii de tort de 20 cm, atunci împărțiți amestecul între două și coaceți timp de 25-30 de minute sau până când este ferm.
Ingrediente
- unt 250g, plus extra pentru tablă
- zahăr brun moale deschis 200g
- ciocolata neagra 200g, tăiate în bucăți, plus extra pentru a decora
- Cremă irlandeză Baileys 150ml
- făină auto-crescătoare 250g
- bicarbonat de sodiu 1 linguriță
- pudră de cacao 100g
- sare de mare fină ½ linguriță
- ouă 4 mari
- iaurt 150g
BAILEYS BUTTERCREAM
- unt nesarat 250g, înmuiat
- zahăr glazură 400g
- Cremă irlandeză Baileys 50 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 / gaz 4. Ungeți și tapetați baza și părțile laterale ale a trei cutii de tort pentru adâncime de 20 cm Încălzește ușor untul, zahărul și ciocolata neagră într-o tigaie mică până se topește și se combină. Se toarnă Baileys și se lasă să se răcească ușor.
-
Pasul 2
Se amestecă împreună făina, bicarbul, pudra de cacao și sarea într-un castron mare. Se toarnă ingredientele topite și se amestecă bine. Crăpați ouăle și adăugați iaurtul, apoi turnați 50 ml de apă doar fiartă și amestecați pentru a combina. Împărțiți în mod egal între cele trei cutii și coaceți timp de 20 de minute până când a crescut. Se lasă să se răcească complet în cutii.
-
Pasul 3
Pentru a face cremă de unt, bateți untul cu un tel electric până când este ușor și pufos, apoi adăugați treptat zahărul glace, o lingură la un moment dat, bătând bine între fiecare incluziune. Continuați să bateți odată ce zahărul este introdus timp de 2-3 minute pentru o înghețare ușoară și pufoasă. Se amestecă prin Baileys.
-
Pasul 4
Puneți unul dintre bureți pe o farfurie de tort sau pe suport și întindeți blatul cu un strat de glazură de 1cm grosime. Repetați cu celelalte două bureți. Folosiți glazura rămasă pentru a îngheța părțile laterale.
-
Pasul 5
Finalizați prin răcire peste o mulțime de ciocolată neagră, apoi tăiați felii pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 794
- Gras 45,9g
- Saturează 28g
- Carbohidrați 80,8g
- Zaharuri 63,5g
- Fibră 2.7g
- Proteină 8.9g
- Sare 1.2g