Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

O terină de înghețată cu fructe de pădure și ciocolată

Tort cu inghetata din padurea neagra

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

Două clasice se ciocnesc pentru a crea o terină de înghețată decadentă, care are un efort surprinzător de redus și nu necesită gătit la cuptor. Acest impresionant desert preparat folosește înghețată cumpărată de la magazin și va uimi cu siguranță oaspeții


Faceți acest tort decadent cu înghețată Pădurea Neagră, apoi verificați poarta noastră din Pădurea Neagră, prăjitura cu brânză din Pădurea Neagră și pavlova din Pădurea Neagră. Descoperă, de asemenea, mai multe dintre rețetele noastre impresionante de prăjituri cu înghețată.

Sfat reteta: Uleiul de cocos este important în acest fel de mâncare pentru a crea „snap” necesar în ciocolata ta. Poți să-l renunți, dar să te pregătești pentru cioburi neplăcute.

Ingrediente

  • cirese congelate 500 g
  • coniac 125 ml
  • zahăr pudră 100 g
  • ciocolata neagra 125 g
  • ulei de cocos 25 g
  • inghetata de vanilie 800 g
  • ulei vegetal ¼ lingurita, plus extra pentru tava

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cireșele, coniacul și zahărul într-o tigaie la foc mic-mediu timp de 5 minute, lăsând cireșele să elibereze o parte din sucul lor. Folosind o lingura cu fanta, transferati ciresele intr-un bol, pastrand orice exces de zeama. Continuați să fierbeți lichidul timp de 6-8 minute sau până când este redus și suficient de gros pentru a acoperi partea din spate a lingurii. Se ia de pe foc si se lasa totul sa se raceasca complet. Tăiați grosier majoritatea cireșelor, lăsând unele întregi pentru a ornat.

  • Pasul 2

    Topiți ciocolata și uleiul de cocos într-un castron termorezistent peste o tigaie cu apă fierbinte ușor. Se amestecă din când în când și, când s-a topit, se ia de pe foc și se răcește ușor. Se intinde pe o tava tapetata cu hartie de copt si se netezeste pana la doar cativa milimetri grosime. Transferați la frigider pentru a se întări pentru cel puțin 15 minute. Odată ce este ferm, spargeți în cioburi care se vor potrivi într-o tavă de pâine.

  • Pasul 3

    Scoateți înghețata din congelator timp de 10 minute pentru a se înmoaie ușor. Unge ușor forma de pâine și tapetează dublu cu hârtie de copt. Adăugați un sfert din înghețată în tavă și, folosind dosul unei linguri, neteziți ușor suprafața până la omogenizare.

  • Pasul 4

    Acoperiți stratul cu o treime din cireșele tocate, apoi cu un strat din ciocolată. Repetați încă de două ori cu înghețata rămasă, cireșe tocate și ciocolată (se lasă câteva dintre cele mai frumoase cioburi la servit), terminând cu un ultim strat de înghețată. Se acoperă cu o fâșie de hârtie de copt și se da la congelator pentru 4-5 ore sau până se întărește.

  • Pasul 5

    Întoarceți pâinea de înghețată pe o farfurie de servire și îndepărtați cu grijă hârtia de copt. Se decorează cu cioburile de ciocolată și cireșele rezervate. Stropiți cu sosul de cireșe și serviți imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 343
  • Gras 14g
  • Saturate 9.1g
  • Carbohidrați 42.4g
  • Zaharuri 41,5g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 3.9g
  • Sare 0,1g
#Tort #inghetata #din #padurea #neagra
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *