Tipul bucătăriei:

Rețetă de tort cu ciocolată cu malț

Tort cu mousse de ciocolată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 10
  • Uşor

Satisfăcător de netedă și îngăduitoare, această prăjitură de mousse de ciocolată malțiată, acoperită cu covrigi sărate crocante, este o budincă perfectă de făcut pentru sărbători


Răsfățați-vă cu acest tort cu mousse de ciocolată mătăsos, apoi verificați rețete mai indulgente de ciocolată, cum ar fi mousse-ul nostru de ciocolată, prăjitura finală cu ciocolată și brownies de ciocolată.

Ingrediente

  • rom întunecat 1 lingură (opțional)
  • covrigi sărate crunched to serve

SPONGE DE CIOCOLATA MALTATA

  • făină simplă 50g
  • pudră de cacao 2 linguri
  • praf de copt 1/4 linguriță
  • bicarbonat de soba 1/4 linguriță
  • zahăr brun moale deschis 55g
  • lapte praf maltit (Horlicks) 2 linguri
  • biscuit neted răspândit 50g
  • ulei vegetal
  • zer 80 ml
  • extract de vanilie 1/2 linguriță
  • ou 1 mic

SPUMA DE CIOCOLATA

  • ciocolata cu lapte 300g, rupt în bucăți
  • crema dubla 450g

GANACHE

  • crema dubla 100 ml
  • ciocolata cu lapte 100g, rupt în bucăți
  • unt nesarat 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Uleiați o formă de arc de 20 cm în formă de arc și tapetați părțile laterale și baza cu hârtie de copt, asigurându-vă că hârtia vine puțin mai sus decât părțile laterale ale formei.

  • Pasul 2

    Cernem făina, cacao, praful de copt și bicarb într-un castron. Se adauga zaharul, un praf de sare si Horlicks.

  • Pasul 3

    Se amestecă biscuiții întinși, 1 lingură de ulei vegetal, zeama, vanilia și oul într-un ulcior, apoi se toarnă în castron. Bateți bine până se omogenizează, apoi turnați-o în cutie (va veni doar cu aproximativ 2cm în sus în cutie).

  • Pasul 4

    Coaceți timp de 20-25 de minute până când a crescut și un frigărui de metal iese curat atunci când este introdus în centrul tortului. Se lasă să se răcească în cutie. Periați cu romul (dacă îl folosiți) în timp ce buretele este doar cald, apoi lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

PENTRU MOUSSE

  • Pasul 1

    Topiți ciocolata într-un castron peste (dar nu atingeți) apa fierbinte (sau într-un cuptor cu microunde, cu suflări scurte), apoi lăsați-o să se răcească. Bateți smântâna într-un castron mare până obțineți vârfuri moi, apoi pliați foarte ușor ciocolata topită răcită, încercând să nu scoateți aer.

  • Pasul 2

    Puneți mousse-ul peste tortul răcit în cutie și neteziți blatul. Se răcește timp de cel puțin 4 ore până când mousse-ul s-a întins.

PENTRU GANACHE

  • Pasul 1

    Încălziți crema într-o tigaie până când este fierbinte manual. Se ia de pe foc și se adaugă ciocolata și untul.

  • Pasul 2

    Se amestecă până când ciocolata s-a topit, apoi se răstoarnă într-un castron. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.

  • Pasul 3

    Când mousse-ul s-a întins, turnați / întindeți ganache-ul răcit peste prăjitură și răciți-l încă 2 ore pentru a se întinde, sau peste noapte dacă faceți-o cu o zi înainte.

A SERVI

  • Pasul 1

    Scoateți-o din tablă, transferați-o pe o farfurie de servire și trageți ușor hârtia de copt în jurul laturilor tortului. Folosiți un cuțit cald pentru a tăia felii de tort și serviți împrăștiați cu bucățile de covrig deasupra.

Informatii nutritionale

  • Kcals 616
  • Gras 48.7g
  • Saturează 28.4g
  • Carbohidrați 37.3g
  • Zaharuri 30.8g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 6.2g
  • Sare 0,3g
.
#Tort #mousse #ciocolată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast